Publicerad: 2012-04-01 07:55, senaste uppdaterad: 2012-04-01 07:04
Läs upp

Comeback för Bäckström

Nicklas Bäckström gjorde comeback i Washington när laget tog en viktig hemmaseger mot Montreal med 3-2 efter straffar. Matchen var Bäckströms första i NHL-ishockeyn sedan den tredje januari i år, då han åkte på en allvarlig hjärnskakning.

Svensken mottogs mycket väl av hemmapubliken, fick nästan 20 minuter i matchtid och vann 12 av sina 18 tekningar.

-Det är skönt att vara tillbaka. Jag spelade på samma sätt som jag brukar och kan inte oroa mig för att åka på en ny smäll. Det kändes okej, men jag kan spela bättre. Jag kände att jag inte riktigt orkade hela matchen, sade Bäckström till NHL:s officiella hemsida efter matchen.

Vinsten betydde att Washington tog sig upp på den åttonde och sista slutspelsplatsen i Eastern conference. Med tre matcher kvar att spela har laget två poäng ned till Buffalo som i natt föll borta mot Toronto med 3-4.

Chicago är klara för slutspel efter en dramatisk 5-4 vinst borta mot Nashville. Viktor Stålberg gjorde 4-0, hans 20:e mål för säsongen, i mitten av den andra perioden och matchen borde ha varit avgjord. Men Nashville vände och tog sig upp till 4-4 innan Brent Seabrook slog in avgörande 5-4.

Även New Jersey är klara för slutspel efter vinst borta mot Carolina med klara 5-0.

Av: TT

Torsdag 17 april

KOMMENTAR
"Jag blir uppriktigt trött. Svenska basketförbundet har ett jättejobb framför sig att rensa upp i denna damm och nu hoppas jag att alla fula fiskar hittas och stängs av."
Mathias Rutegård om den misstänkta spelskandalen i svensk basket. 

KOMMENTAR
"Förbannelsen kvarstår. Tierp Volley kan inte vinna. Frågan är: var det här sista chansen?"
Herman Öberg efter Tierp Volleys förlust borta mot Linköping.

STRYKTIPSET:
Analys och förslag till helgens omgång.

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »