-Jag är lycklig. Jag hade många bud, förmodligen fler bud än någonsin tidigare och jag känner mig hedrad över det. Jag valde Paris för att jag ser vad klubben vill åstadkomma. Det är en klubb som kommer att ha mycket framgång under de kommande 15-20 åren.

På frågan om vad han hade att säga om lagets store svenske stjärna Zlatan Ibrahimovic hade Beckham ett långt svar.

-Han är en av spelarna jag ser fram emot att spela med. "Ibra" är en spelare som jag har följt under de senaste åren och har alltid känt, även när han var ung och spelade för Sverige mot England, att han kan bli en av världens bästa spelare. Det har han bevisat flera gånger under sin karriär. I Inter, Milan, här och med Sverige. Han är en speciell spelare. Det är stort att ha en karaktär som honom i sitt lag. Man behöver spelare som honom, han spelar med självförtroende och passion. Men det finns många spelare i laget, jag har sett många matcher. Det finns mycket talang, sade Beckham.

Beckham är känd för sina vackra frisparkar - nu får han konkurrens av just Ibrahimovic om att lägga dem. Engelsmannen svarade dock ödmjukt på den frågan.

-Han är större än jag, så kanske han. Men får jag chansen tror är jag säker på att vi kan dela på det.

Förutom Beckham fanns även ägaren Nasser Al-Khelaifi och sportchefen Leonardo med på presskonferensen.

-Han kommer vara en del av vårt stora projekt och försöka uppfylla vår dröm att bli bäst i Europa, sade Al-Khelaifi.

Beckham har den senaste tiden tränat med Arsenal för att hålla sig i form. Under presskonferensen berättade han dock att han inte kommer att spela i PSG:s möte med Toulouse på fredag.

-Jag har tränat med Arsenal och det kommer inte att ta lång tid innan jag är i form. Men jag kommer inte att vara i form tills på fredag, men förhoppningsvis inom några veckor, sade Beckham som också berättade att han kommer att skänka hela sin PSG-lön till välgörande ändamål med inriktning på barn.

Beckham, 37, har varit utan klubb sedan han lämnade LA Galaxy i december och har tränat med Premier League-laget Arsenal.

Så sent som i slutet av december sade PSG:s tränare Carlo Ancelotti att laget inte tänkte värva fler spelare under transferfönstrets öppettid i januari.

"Tränarstaben tycker att laget är väldigt bra och konkurrenskraftigt", sade Ancelotti som också underströk att PSG inte var intresserat av att skriva kontrakt med David Beckham.

Bakom Paris Saint-Germains storsatsning ligger gas- och oljemiljarder från Qatar, som via en statligt ägd investeringsfond köpt upp den franska fotbollsklubben.

Finanstidningen Les Echos uppskattade i somras att PSG:s budget för säsongen ligger på omkring 2,5 miljarder kronor, mer än dubbelt upp mot tvåan Lyons.

Zlatan Ibrahimovic blev klar för klubben i juli förra året, det mest prestigefyllda av en rad nyförvärv i klubben. Han fick dessutom med sig lagkamraten Thiago Silva från Milan.

I januari har bland andra brasilianske talangen Lucas Moura tillkommit från Sao Paolo.

Beckham, som spelat i USA i fem och ett halvt år, har de senaste åren sammankopplats med en rad europeiska storklubbar. Redan i fjol förekom rykten om en flytt till Paris.

Han har tidigare även spelat för Manchester United, Real Madrid och Milan.

Beckham har gjort 115 landskamper för England, där han också var lagkapten i flera år. Förutom framgångar på fotbollsplanen har han även en mycket framgångsrik parallell karriär som modell och modeikon. Tillsammans med sin hustru Victoria, tidigare stjärna i popgruppen Spice Girls, har han förekommit i skvallertidningarna under lång tid.