Bara formaliteter återstår och en presskonferens ska hållas under dagen, skriver BBC.

Beckham har under dagen skymtats på väg in till ett sjukhus i Paris, där han sannolikt ska göra den medicinska undersökningen.

Och han skriver på sin officiella Facebook-sida: "På väg till Paris, ivrig. Jag uppdaterar er alla senare".

Beckham, 37, har varit utan klubb sedan han lämnade LA Galaxy i december och har tränat med Premier League-laget Arsenal.

Så sent som i slutet av december sade PSG:s tränare Carlo Ancelotti att laget inte tänkte värva fler spelare under transferfönstrets öppettid i januari.

"Tränarstaben tycker att laget är väldigt bra och konkurrenskraftigt", sade Ancelotti som också underströk att PSG inte var intresserat av att skriva kontrakt med David Beckham.

Enligt PSG:s hemsida håller klubben en presskonferens klockan 17, med sportchefen Leonardo samt ordföranden Nasser al-Khelaifi.

Bakom Paris Saint-Germains storsatsning ligger gas- och oljemiljarder från Qatar, som via en statligt ägd investeringsfond köpt upp den franska fotbollsklubben.

Finanstidningen Les Echos uppskattade i somras att PSG:s budget för säsongen ligger på omkring 2,5 miljarder kronor, mer än dubbelt upp mot tvåan Lyons.

Zlatan Ibrahimovic blev klar för klubben i juli förra året, det mest prestigefyllda av en rad nyförvärv i klubben. Han fick dessutom med sig lagkamraten Thiago Silva från Milan.

I januari har bland andra brasilianske talangen Lucas Moura tillkommit från Sao Paolo.

I en intervju med TT inför OS och EM i fotboll i fjol uttryckte Beckham sin beundran för Zlatan Ibrahimovic.

Och Ibrahimovic verkar inte ha något emot att få engelsmannen som klubbkamrat. När det i november i fjol spekulerades om David Beckhams fotbollsframtid sade Ibrahimovic så här i en intervju:

Beckham, som spelat i USA i fem och ett halvt år, har de senaste åren sammankopplats med en rad europeiska storklubbar. Redan i fjol förekom rykten om en flytt till Paris.

Han har tidigare även spelat för Manchester United, Real Madrid och Milan.

Beckham har gjort 115 landskamper för England, där han också var lagkapten i flera år. Förutom framgångar på fotbollsplanen har han även en mycket framgångsrik parallell karriär som modell och modeikon. Tillsammans med sin hustru Victoria, tidigare stjärna i popgruppen Spice Girls, har han förekommit i skvallertidningarna under lång tid.