Publicerad: 2012-04-27 14:42, senaste uppdaterad: 2012-04-27 14:04
Läs upp

Guardiola slutar

Pep Guardiola slutar som tränare i Barcelona efter den här säsongen.

Guardiolas besked kommer dagarna efter två tunga förluster för Barcelona, världens mest framgångsrika fotbollsklubblag de senaste åren. I lördags blev det hemmaförlust i ligan mot ärkerivalen Real Madrid, som därmed kopplade grepp om ligatiteln. I tisdags fick "Barca" nöja sig med 2-2 i semifinalreturen mot Chelsea i Champions league, och därmed var laget oväntat utslaget.

Josep "Pep" Guardiola, 41, har under större delen av sin fotbollskarriär tillhört FC Barcelona. Han gjorde även 47 landskamper och avslutade sin aktiva tid i Barcelona 2001 och blev dess tränare 2008, då han efterträdde Frank Rijkaard.

Under hans fyra år som tränare har Barcelona vunnit 13 titlar, och är därmed klubbens mest framgångsrika tränare genom tiderna.

En presskonferens sändes direkt i dag på Barcelonas hemsida.

Efter några inledande ord av ordföranden Sandro Rosell, där han bekräftade att Pep Guardiola slutar efter säsongen och inte förlänger sitt kontrakt, och upprepade gånger tackade honom för hans insatser i klubben, tog Guardiola till orda.

-Jag är ledsen för den förvirring som uppstått de senaste veckorna, sade Guardiola.
-Jag har alltid velat ha korta kontrakt av den anledningen att kraven i Barcelona är så höga. Nu när vi är borta från två stora turneringar var det ett bra tillfälle att gå ut med det här. Anledningen är enkel. Fyra år tröttar ut vem som helst. Den nye tränaren kommer att kunna bidra med saker som jag inte kan längre.

Barcelona har redan gjort klart med ny tränare. Tito Vilanova tar över efter Guardiola. Vilanova har varit Guardiolas assistent.

Av: TT

Påskdagen 20 april

INTERVJU
"Det går åt rätt håll”
Håkan Lundh har intervjuat Sirius fotbolls Ante Björkebaum som dras med skadeproblem.

INTERVJU
UNT har träffat Valsta Syrianskas nyförvärv Trimi Makolli inför seriestarten i norrettan. 

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »