Just nu pågår en dramatisk avslutning av US Masters i Augusta där Peter Hanson kan komma att skriva svensk idrottshistoria.

Sverige har aldrig haft någon manlig majorvinnare i golf. 34-årige Peter Hanson gick ut i ledarboll på sista rundan tillsammans med amerikanen Phil Mickelson, som vunnit US Masters tre gånger tidigare.

Men Hanson hamnade snett på inspelet på första hålet och gjorde en bogey. Hanson har haft problem med just det hålet tidigare under helgen.

Det blev även en bogey på tredje hålet för Hanson.

Samtidigt som Hanson darrade passade Oosthuizen, trea inför söndagen, på att ta över ledningen med två slag efter ett fenomenalt slag på andra hålet. Sydafrikanen gjorde en albatross, tre slag under par. Det är första gången sedan 1935 som en spelare gör albatross på US Masters.

Hanson hade två bra birdiechanser på sjunde och åttonde hålet, men missade knappt. Då Oosthuizen gjorde en bogey på tionde hålet, leder sydafrikanen dock bara med ett slag före Hanson och Bubba Watson. Watson har seglat upp som en het segerkandidat efter strålande spel på söndagen.

Phil Mickelsons chanser att vinna tävlingen minskade drastiskt på fjärde hålet. Amerikanen träffade ett staket vid läktaren och bollen studsade in i ett tätt buskage. Därifrån tvingades han slå med bakåtvänd klubba två gånger för att få ut bollen på banan igen. Till slut blev det en trippelbogey.

Henrik Stenson och Fredrik Jacobson har haft en något svag inledning på sista rundan och är i stort sett borta från segerdiskussionen.