Publicerad: 2012-03-17 16:22, senaste uppdaterad: 2012-03-17 16:03
Läs upp

Kalla slutade sexa i Falun

Charlotte Kalla slutade sexa i damernas klassiska millopp i Falun. I mål hade svenskan tappat drygt en minut till segrande polskan Justyna Kowalczyk.

-Det var långt mer än jag hade tänkt släppa i väg, sade en besviken Kalla till SVT.
-Det blir att verkligen kämpa i morgon, sade hon inför söndagens jaktstart där hon går ut som fyra.

Kowalczyk vann före norskorna Heidi Weng och Therese Johaug. I och med segern tog Kowalczyk in på Marit Björgen i veckans minitour som avslutar världscupsäsongen. Norskan hade det oväntat tungt och slutade fyra, slagen av Kowalczyk med 21,7 sekunder. Björgen går dock ut som etta i jaktstarten.

En sliten Marcus Hellner hade ingenting att säga till om i lördagens masstart i Falun. Loppet, som kördes i 15 kilometer klassisk stil, såg schweiziske världscupsuveränen Dario Cologna som vinnare före Eldar Rönning, Norge. Drygt en minut efter Cologna passerade Hellner mållinjen som 20:e man, bara några tiondelar före Daniel Richardsson.

På söndagen sätter en jaktstart punkt för världscupen.

Av: TT

torsdag 24 april

KRÖNIKA
"Någonting har hänt med Sirius den senaste månaden. Från locket på i alla lägen – om det ens gick att nå någon i ledningen på telefon – till en optimism och framtidstro..
Håkan Lundh om Sirius bandy och Patrik Nilsson.

INTERVJU:
Johannes Wohlert går snart in på sin sista vecka i Uppsala Basket efter nästan ett helt liv i klubben.

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »