Publicerad: 2013-02-06 22:23, senaste uppdaterad: 2013-02-06 22:02
Läs upp

Messi vann "duellen" på poäng

Leo Messi fick 90 minuter, Zlatan Ibrahimovic som planerat en halvlek. Ingen av dem gjorde mål - men Messi gick klart segrande ur den hyperhajpade duellen.

Den argentinske superstjärnans poängseger i giganternas möte på Friends arena måste ses som solklar. Han drog upp anfallet till Argentinas 1-0-mål, även om det var Angel Di María som spelade fram Gonzalo Higuaín, vars skott styrdes i mål av Mikael Lustig.

Higuaíns 3-1-mål 20 minuter senare kom efter en retur på ett Messi-skott, och strax därefter spelade Argentinas lagkapten fram Di María till ett ypperligt läge att göra 4-1 - men Real Madrid-spelaren missade.

Drygt tio minuter in i andra halvlek såg Messi ut att göra det där 4-1-målet, när han elegant chippade bollen över Andreas Isaksson. Men den svenske målvakten hann tillbaka - och cykelsparkade bort bollen, som dock kan ha varit över mållinjen.

Zlatan Ibrahimovic förde en anonymare tillvaro helt utan cykelsparkar under sina 45 minuter på planen. Den svenske lagkaptenen startade några anfall som rann ut i sanden och när han själv satte fart lyckades motståndarna bryta.

Strax före halvtid tände han dock till och var bara en tålängd från att sparka in ett drömmål på Martin Olssons inlägg.

Av: TT

torsdag 24 april

KRÖNIKA
"Någonting har hänt med Sirius den senaste månaden. Från locket på i alla lägen – om det ens gick att nå någon i ledningen på telefon – till en optimism och framtidstro..
Håkan Lundh om Sirius bandy och Patrik Nilsson.

INTERVJU:
Johannes Wohlert går snart in på sin sista vecka i Uppsala Basket efter nästan ett helt liv i klubben.

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »