Publicerad: 2012-04-25 14:58, senaste uppdaterad: 2012-04-25 17:04
Läs upp

Milan tar upp kampen om titeln

Ska Zlatan Ibrahimovic få vinna någon titel den här säsongen får inte Milan tappa särskilt många fler poäng i ligan.

-Just nu tänker vi bara på att vinna nästa hemmamatch, säger tränaren Massimiliano Allegri inför kvällens match mot Genoa.

Fem omgångar återstår i serie A och Milan har tre poäng upp till Juventus. Allegri säger till Gazzetta dello Sport att Juventus har övertaget just nu, men att Milan fortsätter att kämpa för ligatiteln.

-Vi gjorde många misstag mot Fiorentina (1-2) och Bologna (1-1) som vi måste rätta till. Försvaret måste bli bättre, vi måste spela mindre vackert, säger Allegri.

Genoa är ingen lätt motståndare, de ligger på 17:e plats, bara en poäng ifrån nedflyttningsplats.

-De slåss för sin överlevnad så vi måste vara väldigt uppmärksamma. Vi har bara tagit en poäng i de två senaste hemmamatcherna, säger Allegri till Milans hemsida.

Milan har gjort flest mål i serie A denna säsong, 63 stycken, och vunnit 20 matcher - flest av alla lag. Men Juventus har å sin sida bara släppt in 18 mål, minst av alla, och har inte förlorat en enda match.

Juventus har vunnit de fem senaste drabbningarna medan Milan bara fått ihop 8 av 15 möjliga poäng under samma tid. I de sista fem matcherna möter Juventus bland annat de tre lag som inför onsdagens omgång låg allra sist i tabellen. För Milan väntar bland annat ett derby på bortaplan mot storlaget Inter, ett lag som slog Milan med 1-0 i säsongens första möte.

Av: TT

Påskdagen 20 april

INTERVJU
"Det går åt rätt håll”
Håkan Lundh har intervjuat Sirius fotbolls Ante Björkebaum som dras med skadeproblem.

INTERVJU
UNT har träffat Valsta Syrianskas nyförvärv Trimi Makolli inför seriestarten i norrettan. 

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »