Publicerad: 2013-02-06 22:16, senaste uppdaterad: 2013-02-06 22:02
Läs upp

Nigeria och Burkina Faso till final

FOTBOLL. Nigeria och Burkina Faso är båda klara för final i Afrikanska mästerskapen i fotboll. Nigeria slog Mali med 4-1 i och senare på onsdagen besegrade Burkina Faso Ghana efter straffar i de respektive semifinalerna.

Burkina Faso hade kunnat skjuta straff tidigt i den andra semifinalen - precis i matchinledningen, men domaren friade och lite senare var det i stället Ghana som tilldömdes straff, i den tolfte minuten. Mubarak Wakaso satte den till 1-0.
Men Burkina Faso gav inte upp. Hela matchen hade laget ett farligt anfallsspel. Och i den 60:e minuten gjorde Aristide Bancé 1-1. Men de mattades allt eftersom och förlängning följde.

Där kunde Burkina Faso också fått straff. När klockan närmade sig 120 var Jonathan Pitroipa på väg igenom. Det såg ut som att han fälldes innanför straffområdet. Men domaren gav Pitroipa gult kort för filmning i stället.
Men båda lagen fick skjuta straffa efter den mållösa förlängningen.
Och när underdogen Burkina Faso väl fick lägga straffar var laget säkrast, vinst med sammanlagt 4-3. De spelar sin första final någonsin på söndag.

Nigeria ledde mot Mali med 3-0 redan i halvtid.
-Mali är ett bra lag men de är inte så snabba där bak och vi drog fördel av det när vi gjorde våra två första mål, sade Nigerias förbundskapten Stephen Keshi.
Bronsmatchen spelas på lördag.

Av: TT-AFP

Påskdagen 20 april

INTERVJU
"Det går åt rätt håll”
Håkan Lundh har intervjuat Sirius fotbolls Ante Björkebaum som dras med skadeproblem.

INTERVJU
UNT har träffat Valsta Syrianskas nyförvärv Trimi Makolli inför seriestarten i norrettan. 

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »