Publicerad: 2013-02-03 17:49, senaste uppdaterad: 2013-02-03 22:02
Läs upp

Nigeria slog ut favoriten

Nigeria är klart för semifinal i Afrikanska mästerskapen efter att ha besegrat Elfenbenskusten med 2-1 i kvartsfinal. Sunday Mba blev Nigerias hjälte när han gjorde 2-1 i den 78:e minuten. I semifinal ställs Nigeria mot Mali.(TT)

Nigeria är klart för semifinal i Afrikanska mästerskapen efter att ha besegrat Elfenbenskusten med 2-1 i söndagens kvartsfinal.

Nigeria tog ledningen i första halvlek. Spartak Moskvas anfallare Emmanuel Emenike drog till med ett stenhårt skott på frispark i den 43:e minuten som Elfenbenskustens målvakt inte hann parera.

Kvitteringen kom i början av andra halvlek. Didier Drogba slog en frispark. Bollen landade till slut perfekt på Cheikh Tiotés panna, och bollen gick i nät.

I den 78:e minuten blev Sunday Mba stor matchhjälte när han prickade in segermålet för Nigeria.

Elfenbenskusten, inför turneringen den stora favoriten till slutsegern, forcerade sedan för ett slutmål - men man kom aldrig riktigt nära.

I onsdagens semifinal ställs Nigeria mot Mali.

Av: TT

torsdag 24 april

KRÖNIKA
"Någonting har hänt med Sirius den senaste månaden. Från locket på i alla lägen – om det ens gick att nå någon i ledningen på telefon – till en optimism och framtidstro..
Håkan Lundh om Sirius bandy och Patrik Nilsson.

INTERVJU:
Johannes Wohlert går snart in på sin sista vecka i Uppsala Basket efter nästan ett helt liv i klubben.

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »