Publicerad: 2012-04-26 11:23, senaste uppdaterad: 2012-04-26 11:04
Läs upp

Oklarheter kring spelavtal i fotboll

Inga svenska klubbar får marknadsföra utländska spelbolag, enligt Fotbollförbundet, och hänvisar till avtalet med Svenska spel. Enligt TV4 och TV4:s Fotbollskanalen gäller avtalet endast allsvenskan och superettan. (TT)

Svenska fotbollförbundet vilseleder klubbarna, uppger TV4 och TV4:s Fotbollskanalen, då förbundet säger att alla svenska klubbar omfattas av avtalet med Svenska spel och som gör att de inte kan marknadsföra utländska spelbolag. Enligt TV4 gäller avtalet endast allsvenskan och superettan.

Division 2-klubben Olympic anlitade en advokat för att ta reda på om de hade rätt att skriva avtal med utländska spelbolag. Mejlsvaret från förbundet var att alla klubbar omfattas av avtalet, men TV4 har granskat avtalet och där står att det endast gäller allsvenskan och superettan på herrsidan.

I TV4 hänvisar förbundsordföranden Karl-Erik Nilsson till förbundets generella inställning att det inte är tillåtet att marknadsföra utländska spelbolag i Sverige.

Av: TT

Påskdagen 20 april

INTERVJU
"Det går åt rätt håll”
Håkan Lundh har intervjuat Sirius fotbolls Ante Björkebaum som dras med skadeproblem.

INTERVJU
UNT har träffat Valsta Syrianskas nyförvärv Trimi Makolli inför seriestarten i norrettan. 

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »