Publicerad: 2012-04-28 22:22, senaste uppdaterad: 2012-04-28 22:04
Läs upp

Polska jublet fastnade i halsen

Det polska jublet fastnade i halsen när Chris Holder vann VM-tävlingen i speedway i Leszno. Holder utnyttjade bataljen mellan hemmafavoriterna Jarolsaw Hampel och Tomasz Gollob.

Bakom dessa slutade Andreas Jonsson fyra, hans bästa insats i årets VM.

-Jag gjorde en miss, men nu är jag ändå med, sade Jonsson.

Andreas Jonsson tog en chans inför VM-tävlingen i Leszno. Fredagens träning var bara en test av nya motorer, de han använde på lördagen låg då kvar i bussen. Efter den första, och lite tveksamma insatsen, såg det ut att vara ett väl vågat drag.

Men Jonsson hade torrt på fötterna. Motorerna var snabba och hans starter var bra. Jonsson vann den jämna grundtävlingen på elva poäng. I semifinalen ledde Jonsson men blev omkörd av Holder, oväntat med tanke på hur det sett ut tidigare under kvällen.

-Vi gjorde en miss, vad säger jag inte. Vi gjorde en ändring efter första heatet, det funkade bra. Vi skulle gått ett steg längre redan innan semifinalen, eller åtminstone till finalen, sade Jonsson och såg lite sur ut på sig själv.
-Tio tävlingar kvar och ingen har ryckt, detta var ändå ett bra kvitto för mig. Och jag älskar att jaga.

Finalen blev en rysare, Tomasz Gollob och Jaroslaw Hampel slogs om ledningen men när Gollob satsade stenhårt mot Hampel passade Holder på att smita förbi. Gollob må ha varit nationalikon i Polen men i Leszno är Hampel kung och Gollob blev rejält utbuad och utvisslad. Det spelade ingen roll vad han sa efter tävlingen, publiken vissade och skanderade Hampels namn. Hampel sade i snygga ordalag att det det kan vara dags att även han kör lite tuffare i fortsättningen. En liten tröst för Hampel var han han tog över ledningen i VM.

Fredrik Lindgren hade för dålig fart i sina motorer i början men avslutade starkt, drog in åtta poäng.

-Kändes bra att slå tre gamla världsmästare i mitt sista heat (Nicki Pedersen, Jason Crump och Greg Hancock). Jag bytte cykel till tredje heatet och efter det funkade det bättre, men banan var svår. Jag tyckte de hade vattnat för lite innan tävlingen, sade Lindgren som behövt en poäng till för att nå semifinal.

Peter Ljung visade åter att han kan slå till och vinna enstaka heat, slutade på sex poäng.

-Jag skyller inte på något men hade jag inte behövt åka i första heatet efter varje sladdpaus hade det blivit semifinal. Då hade jag fått bättre betalt för mina starter som fungerade mycket bra, sade Ljung.

Antono Lindbäck lämnade Leszno med fyra poäng.

Av: TT

torsdag 24 april

KRÖNIKA
"Någonting har hänt med Sirius den senaste månaden. Från locket på i alla lägen – om det ens gick att nå någon i ledningen på telefon – till en optimism och framtidstro..
Håkan Lundh om Sirius bandy och Patrik Nilsson.

INTERVJU:
Johannes Wohlert går snart in på sin sista vecka i Uppsala Basket efter nästan ett helt liv i klubben.

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »