Andreas Jonsson tog en chans inför VM-tävlingen i Leszno. Fredagens träning var bara en test av nya motorer, de han använde på lördagen låg då kvar i bussen. Efter den första, och lite tveksamma insatsen, såg det ut att vara ett väl vågat drag.

Men Jonsson hade torrt på fötterna. Motorerna var snabba och hans starter var bra. Jonsson vann den jämna grundtävlingen på elva poäng. I semifinalen ledde Jonsson men blev omkörd av Holder, oväntat med tanke på hur det sett ut tidigare under kvällen.

Finalen blev en rysare, Tomasz Gollob och Jaroslaw Hampel slogs om ledningen men när Gollob satsade stenhårt mot Hampel passade Holder på att smita förbi. Gollob må ha varit nationalikon i Polen men i Leszno är Hampel kung och Gollob blev rejält utbuad och utvisslad. Det spelade ingen roll vad han sa efter tävlingen, publiken vissade och skanderade Hampels namn. Hampel sade i snygga ordalag att det det kan vara dags att även han kör lite tuffare i fortsättningen. En liten tröst för Hampel var han han tog över ledningen i VM.

Fredrik Lindgren hade för dålig fart i sina motorer i början men avslutade starkt, drog in åtta poäng.

Peter Ljung visade åter att han kan slå till och vinna enstaka heat, slutade på sex poäng.

Antono Lindbäck lämnade Leszno med fyra poäng.