• måndag 24 april 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Ursäkten accepteras nästan Ledarloggen Ledarloggen
Vädersponsor:

Rangers tog chansen

Med kniven på strupen levererade New York Rangers. Henrik Lundqvist och Derek Stepan såg till att fixa en sjunde och avgörande åttondelsfinal.

Återigen stod Henrik Lundqvist som en av Rangers stora hjältar efter en viktig seger i Stanley cup-slutspelet. Den här gången räddade han 25 av 27 skott när Rangers bortaslog Ottawa med 3-2 och såg till att ta åttondelsfinalen till en sjunde och avgörande match. Lundqvist släppte förvisso in Ottawas ledningsmål i mitten av den första perioden, ett slagskott från Chris Neil, men stoppade sedan allt innan 2-3-målet kom med knappt 40 sekunder kvar av matchen. Ett kontroversiellt mål som Lundqvist inte gillade:

-Det är ett skämt. Jag blockerar pucken, han trycker bort mig och sparkar in pucken i målet, sade Lundqvist till New York Times.

Målet godkändes först efter videogranskning och tilldelades Jason Spezza. Lundqvists kritik mot domarna fortsatte:

-Det skrämmer mig att de godkänner det. Någon ville ha tillbaka dem i matchen, det gör mig upprörd.

Carl Hagelin gjorde comeback för Rangers efter avstängningen och Daniel Alfredsson fanns åter på isen för Ottawa efter skada. Nyblivne svenske mästaren Jakob Silfverberg spelade drygt nio minuter i sin NHL-debut för Ottawa.

Han säger till SVT Sport att han är jätteglad att han fick spela så pass mycket som nio minuter i sin NHL-debut.

-Jag lärde mig mycket i dag, det var inte min bästa match, säger han och medger att det finns skillnader mellan spel i elitserien och i NHL:
-Allt går mycket fortare här. Man måste vara snabb i tanken och veta vad man ska göra när man får pucken.

För första gången sedan 1996, när Phoenix Coyotes kom från Winnipeg, lyckades klubben ta sig förbi första omgången av slutspelet. Oliver Ekman Larsson gjorde 1-0-målet när man på bortaplan vann matchen mot Chicago med 4-0 och matchserien med 4-2.

I och med att Chicago blev utslaget får Tre Kronors förbundskapten Pär Mårts ytterligare fyra svenska NHL-spelare tillgängliga för VM-spel - Niklas Hjalmarsson, Viktor Stålberg, Marcus Krüger och Johnny Oduya.

Stålberg är positivt inställd.

-Jag har aldrig spelat i landslaget och ett VM hemma i Sverige vore onekligen kul, säger han till aftonbladet.se.
-Så får jag frågan, visst, då tackar jag nog ja.