Publicerad: 2012-02-28 22:16, senaste uppdaterad: 2012-02-28 22:02
Läs upp

Sandviken reducerade

Svenska mästarna Sandviken var i brygga hemma mot Edsbyn i SM-bandyn. Underläget blev dock till slut en vinst, 8-5, när Sandviken vände i andra halvlek efter bland annat totalt fyra mål på 5,5 minuter.

Vinsten betyder att det nu är kvitterat, 1-1 i matcher i kvartsfinalserien.

-De skapar inte mycket och vi kör slut på dem. Det är precis så här vi ska spela och jag är jättenöjd, sade Sandvikens tränare Peter Isaksson till TV 4.

Sandviken har nu också fördel av hemmamatch i den tredje matchen.

-Vi är tunga att möta här. Vi tänker göra något liknande på fredag, sade Isaksson.

I ytterligare två kvartsfinaler är det kvitterat. Villa-Lidköping hemmabesegrade Kungälv med 8-3 inför tisdagskvällens bästa publiksiffra, 3 551.

Västerås avgjorde i första halvlek mot Hammarby då man gick ifrån till 3-0-ledning. VSK höll nollan ända fram till 60:e minuten och kunde till slut vinna med 3-1.

Närmast en semifinal är nu Bollnäs som har 2-0 i matcher mot Broberg-Söderhamn efter vinst 6-2 och är bara en seger från avancemang.

Per Hellmyrs gav Bollnäs ledningen redan efter 55 sekunder. Söderhamns chans att ta sig in i matchen kom av sig när Robin Redin drog på sig utvisning och matchstraff efter att kört på Juho Liukkonen. Under utvisningen gjorde just Liukkonen 2-0 och Bollnäs-Broberg kunde dra ifrån.

Av: TT

torsdag 24 april

KRÖNIKA
"Någonting har hänt med Sirius den senaste månaden. Från locket på i alla lägen – om det ens gick att nå någon i ledningen på telefon – till en optimism och framtidstro..
Håkan Lundh om Sirius bandy och Patrik Nilsson.

INTERVJU:
Johannes Wohlert går snart in på sin sista vecka i Uppsala Basket efter nästan ett helt liv i klubben.

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »