Publicerad: 2012-04-12 17:45, senaste uppdaterad: 2012-04-12 17:04
Läs upp

Stjärnfyllt Kanada i VM

Det blir ett stjärnfyllt Kanada i ishockey-VM. OS-guldmedaljörerna Corey Perry och Ryan Getzlaf har båda tackat ja - däremot tvingas Tampa Bays målspruta Steven Stamkos, NHL-bäst med 60 mål, avstå på grund av en axelskada. (TT)

Det blir ett stjärnfyllt Kanada i ishockey-VM. OS-guldmedaljörerna Corey Perry och Ryan Getzlaf har båda tackat ja - däremot tvingas Tampa Bays målspruta Steven Stamkos, NHL-bäst med 60 mål, avstå på grund av en axelskada.

Kanada har plockat ut sina 17 första spelare och det finns massor av offensiv kraft. Fyra spelare gjorde mer än 30 mål i NHL den här säsongen - Perry, John Tavares, NY Islanders, Jordan Eberle, Edmonton, och Evander Kane, Winnipeg.

Däremot är det inte klart vem som blir huvudcoach. Kanada hade hoppats på Buffalos Lindy Ruff, men han har tackat nej.

Kanada spelar i Helsingforsgruppen i VM.

Av: TT

torsdag 24 april

KRÖNIKA
"Någonting har hänt med Sirius den senaste månaden. Från locket på i alla lägen – om det ens gick att nå någon i ledningen på telefon – till en optimism och framtidstro..
Håkan Lundh om Sirius bandy och Patrik Nilsson.

INTERVJU:
Johannes Wohlert går snart in på sin sista vecka i Uppsala Basket efter nästan ett helt liv i klubben.

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »