Sverige gjorde ingen bra match.

Storpubliken, 5 643 personer, fick se ett förvånandsvärt segt landslag, som inte kom upp i det bolltempo man måste för att kunna ha en chans mot Ryssland.

Målvakten Andreas Bergwall räddade kvar dem i matchen vid ett flertal gånger, men tyvärr var de för uddlösa offensivt och skapade sig själva allt för få målchanser.

Jurij Sjardakov avgjorde matchen med sitt 4-2 mål dryga fem minuter från slutet.

Per Hellmyrs och Johan Löfstedt var två av få glädjeämnen i den första halvleken och Daniel Andersson såg till att hålla matchen vid liv tack vare sina två mål. Annars fanns det inte mycket att glädjas åt under finalmatchen.

Johan Esplund fick oceaner av tid med ett friläge men träffade stolpen medan Patrik Nilsson, VM:s skyttekung, var osynlig under ordinarie matchtid.

Daniel Mossberg hade några extra olyckliga minuter. I den första halvlekens sista sekund blir han utvisad för en onödig slashing, och han hann knappt ens komma in i spel förrän han råkade krocka med domaren Petri Kuusela så pass allvarligt att han fick ledas av isen med näsblod. Efter omplåstring och bomull i näsborrarna tappade Mossberg bollen på mittplan, vilket ledde till ryssarnas 3-1-mål.

I slutet av matchen föll huvuddomaren ihop på isen, och fick ledas av isen till synes helt groggy och icke-kontaktbar.

Svenskarna protesterade på att det "försvann" lite tilläggstid, med tanke på Patrik Nilssons reducering kan just det ha blivit avgörande.

VM-guldet är Ryssland första sedan VM i Kazan för två år sedan.