• onsdag 29 mars 2017
  • Familjeannonser
  • Grannar
  • Lokusjobb
  • Lokus
  • Grannar
  • Evenemangsguiden
  • Uppgång.se
Andreason gick från div. 1-spelare till sc... Rinkside Rinkside
Vädersponsor:

Svenskt magplask i VM-finalen

Efter en lyckad vecka med sex publikfester och lika många segrar slutade bandy-VM med ett antiklimax och finalförlust mot Ryssland, 3-4.

En läskig skada på huvuddomaren gjorde att det "försvann" en dryg minut tilläggstid - och därmed chansen att nå en förlängning.

-Det var inte där vi förlorade matchen, men tänk vad vi kunde ha gjort med den där extratiden, sade Per Hellmyrs.

Sverige gjorde ingen bra match.

Storpubliken, 5 643 personer, fick se ett förvånandsvärt segt landslag, som inte kom upp i det bolltempo man måste för att kunna ha en chans mot Ryssland.

Målvakten Andreas Bergwall räddade kvar dem i matchen vid ett flertal gånger, men tyvärr var de för uddlösa offensivt och skapade sig själva allt för få målchanser.

-Tråkigt att vi inte kunde bjuda upp till tillräckligt bra bandy. Vi spelade inte som vi ville göra, inte som vi sa att vi skulle göra. Så det är klart jag är besviken, sade förbundskaptenen Franco Bergman.

Jurij Sjardakov avgjorde matchen med sitt 4-2 mål dryga fem minuter från slutet.

Per Hellmyrs och Johan Löfstedt var två av få glädjeämnen i den första halvleken och Daniel Andersson såg till att hålla matchen vid liv tack vare sina två mål. Annars fanns det inte mycket att glädjas åt under finalmatchen.

Johan Esplund fick oceaner av tid med ett friläge men träffade stolpen medan Patrik Nilsson, VM:s skyttekung, var osynlig under ordinarie matchtid.

Daniel Mossberg hade några extra olyckliga minuter. I den första halvlekens sista sekund blir han utvisad för en onödig slashing, och han hann knappt ens komma in i spel förrän han råkade krocka med domaren Petri Kuusela så pass allvarligt att han fick ledas av isen med näsblod. Efter omplåstring och bomull i näsborrarna tappade Mossberg bollen på mittplan, vilket ledde till ryssarnas 3-1-mål.

I slutet av matchen föll huvuddomaren ihop på isen, och fick ledas av isen till synes helt groggy och icke-kontaktbar.

Svenskarna protesterade på att det "försvann" lite tilläggstid, med tanke på Patrik Nilssons reducering kan just det ha blivit avgörande.

-Först sa domaren att det var fem minuter, sedan ändrade han sig till tre, och så blev det en kompromiss av nåt slag på 3.50. Men det kändes ovanligt tungt med allting i dag. Tungt med spelet, tungt att åka skridskor, vi fick inte igång vårt spel. Usch, sade Hellmyrs.

VM-guldet är Ryssland första sedan VM i Kazan för två år sedan.