Publicerad: 2014-01-04 17:25, senaste uppdaterad: 2014-01-05 07:01
Läs upp
Foto: TT
Laddar...

Sverige till final i JVM i ishockey

ISHOCKEY. Sverige lyckades trots en intensiv rysk press ta sig till söndagens final i JVM i ishockey efter 2-1 mot ryssarna.

Svenska målskyttar var Filip Forsberg i första perioden och Oskar Sundqvist i början av tredje. Ryssland reducerade genom Damir Zjafijarov två minuter efter 2-0-målet.

Det är Sveriges tredje raka JVM-final och där väntar antingen Kanada eller Finland.

Tredje perioden började tungt för småkronorna, som tvingades inleda tredje perioden med nästan fyra minuter av ryskt powerplay, sedan Elias Lindholm kört klubban i ansiktet på Valerij Vasiljev, sex sekunder före pausvilan. Vasiljev blödde och Lindholm fick 2+2 minuter.

Ändå kunder Sverige ta ledningen med 2-0 efter 4.55 i sista perioden. Oskar Sundqvist blev helt ren med Vasiljevskij efter en underbar passning från Erik Karlsson, och lyfte upp pucken med en backhand i nättaket.

Mittenperioden blev mållös. Ledningsmålet pangade lagkaptenen Filip Forsberg in med mindre än en minut kvar av den första perioden.

Av: TT

Kommentarer till artikeln
Den här gången hade Sverige tur!
ryssarna var större, starkare, snabbare, hade mer ork, tacklade mer, hade bättre passningar och klara chanser.
Svenskarna som tagna ut och spelade sämre än väntat. Svenskarna hade sämre ork och såg trötta ut, med sämre passningar och var stressade hela tiden.
Men starkt att vi klarade 4 min boxplay och lyckades vinna. Nu hade de tur och frågan är om killarna orkar ladda om batterierna? Förvånande att ryssarna var så heta över 60 minuter med tanke på att de hade en betydligt tuffare kvartsfinal på USA, medan svenskarna hade det lättare mot Slovakien. Men nu ser vi fram emot finalen och hoppas killarna kan ladda om och prestera bättre i morgon!
Pekka Salminen, 04 jan 2014 kl 17:45

torsdag 24 april

KRÖNIKA
"Någonting har hänt med Sirius den senaste månaden. Från locket på i alla lägen – om det ens gick att nå någon i ledningen på telefon – till en optimism och framtidstro..
Håkan Lundh om Sirius bandy och Patrik Nilsson.

INTERVJU:
Johannes Wohlert går snart in på sin sista vecka i Uppsala Basket efter nästan ett helt liv i klubben.

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »