Publicerad: 2012-04-05 21:28, senaste uppdaterad: 2012-04-05 21:04
Läs upp

Tre Kronor vann över Norge

Ett Tre Kronor utan spelare från SM-semifinallagen besegrade Norge med 5-0 (0-0, 2-0, 3-0) i Oslo i kväll. Det var mållöst i mer än halva matchen, innan Dick Axelsson spräckte nollan 14.54 in i mellanperioden. (TT)

Ett Tre Kronor utan spelare från SM-semifinallagen besegrade Norge med 5-0 (0-0, 2-0, 3-0) i Oslo på torsdagskvällen. Kronorna sköt på mål dubbelt så mycket som hemmalaget och vann skottstatistiken med 29-15. Det var dock mållöst i mer än halva matchen, innan Dick Axelsson spräckte nollan 14.54 in i mellanperioden. Nicklas Danielsson spädde på med 2-0 före pausvilan. I den tredje perioden blev Robin Figren tvåmålsskytt och Mattias Karlsson fastställde slutresultatet.

Lagen möts även på långfredagen i Oslo. Tre Kronor har sedan dubbelmöten mot Vitryssland och Schweiz, Euro Hockey-turneringen i Tjeckien samt genrep mot USA i Gävle den 1 maj innan VM tar vid.

Av: TT

Påskafton 19 april

KOMMENTAR
"Den ödmjuke amerikanen var fenomenal rakt igenom och stod för sin bästa match för säsongen – när nöden var som allra störst”
Mathias Rutegård efter ”TJ”:s show när Uppsala Basket ordnade en sjunde semifinal mot Södertälje

REPORTAGE
Håkan Lundh har träffat Uppsalas nya multisport-klubb. 

V75-förslag
Stefan Bergström analyserar helgens omgång.

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »