Efter två mållösa perioder gick St Louis till en 2-0-ledning tidigt i den tredje. Men en spelsugen Franzén klev fram och ordnade både en reducering och en kvittering, båda gångerna framspelade av Todd Bertuzzi. I den avgörande straffläggningen kunde sedan Bertuzzi själv avgöra. Kedjan med Franzén, Bertuzzi och Pavel Datsiuk stod för Detroits samtliga sju poäng.

I och med segern står Detroit på 101 poäng. Det är tolfte säsongen i rad laget når 100 eller fler poäng i grundserien, vilket är NHL-rekord

I nattens andra match hemmaslog Montreal Tampa Bay med 5-2 och Victor Hedman noterades för en assist för bortalaget. Före matchen talades det mest om huruvida Tampa Bays Steven Stamkos, som hittills gjort 58 mål, skulle nå 60 mål. Centern hade några bra chanser, främst i den första perioden, men fick kliva av isen utan vare sig mål eller assist. Stamkos har två matcher på sig att göra minst två mål. Skulle han lyckas med bedriften skulle han vara den första spelaren sedan Alexander Ovetjkin, 65 mål säsongen 2007-08, att nå gränsen.