Publicerad: 2013-01-31 22:17, senaste uppdaterad: 2013-01-31 22:01
Läs upp

Västerås slog tvåan Södertälje

Västerås höll undan mot ett jagande Södertälje och vann med 4-3 i hockeyallsvenskan.

-Alla våra fyra mål är underbara hockeymål, sade Västerås tränare Joakim Fagervall till Viasat.

Västerås avancerade upp på fjärde plats efter segern mot tvåan Södertälje. Hemmalaget öste på i andra perioden med tre mål mot ett Södertälje som börjat tappa formen och ledde med 4-1 inför sista perioden. Kaptenen Per Helmersson stänkte in hemmalagets fjärde fullträff i slutet av andra perioden, målet videogranskades men godkändes, och blev matchavgörande.

-Att vi gör fyra mål, det är ju halleluja-stämning, det är inte ofta vi gör det, sade Västerås tränare Joakim Fagervall till Viasat.

För att Västerås ska ta klivet upp bland de tre bästa och där med bli klart direkt för kvalserien i stället för att spela playoff ska det dock till fler segrar och lite flyt. Avståndet till trean Karlskoga, som vann på torsdagen med 2-0 mot Troja-Ljungby, är nio poäng.

I och med Södertäljes förlust utökade Leksand sin serieledning efter 3-2 mot Almtuna. Leksand har elva poäng ned till SSK med en match mer spelad.

Längre ned i tabellen klev Oskarshamn upp på sjunde plats, sista playoff-platsen, efter 4-3-segern mot formsvaga Malmö som åkte på sin åttonde raka förlust.

Av: TT

torsdag 24 april

KRÖNIKA
"Någonting har hänt med Sirius den senaste månaden. Från locket på i alla lägen – om det ens gick att nå någon i ledningen på telefon – till en optimism och framtidstro..
Håkan Lundh om Sirius bandy och Patrik Nilsson.

INTERVJU:
Johannes Wohlert går snart in på sin sista vecka i Uppsala Basket efter nästan ett helt liv i klubben.

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."

Har du en åsikt? Stor eller liten, spelar ingen roll. Mejla till sportchefen@unt.se


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »