Den 30 april går en del av Siriusspelarnas kontrakt ut. Men redan nu har några bestämt sig i vilken division de ska spela i höst. Dan Johansson, Patrik Strandh och John Barck bestämde sig i dagarna för att stanna och försöka lyfta upp Sirius till superligan igen. Men besluten var inte självklara.
– AIK hörde av sig och jag var intresserad. Jag hade beslutsångest, men vi kom inte överens om kontraktet. Så i måndags bestämde jag mig för att stanna. Jag är ändå 29 år och vill ha en tongivande roll i det lag jag spelar i. Då kändes Sirius som ett bra alternativ, säger John Barck.

Dan Johansson är inne på samma spår och är säker på vad han vill ha ut av laget i allsvenskan:
– Jag har rejäl revanschlust. Och jag hade inte spelat om vi såg det här som ett mellanår. Målet är att gå upp direkt, trots att jag vet att det blir tufft, säger han och får medhåll av Patrik Strandh:
– Vi måste se möjligheterna i laget i stället för att gräva ner oss efter degraderingen. För oss som är kvar blir det en ny roll. Tidigare har man varit bland de yngre. Nu är det tvärtom och det kommer att betyda ett större ansvar, säger han.

Men även om målsättningen är klar för spelarna är det inte lika klart att klubben klarar att ta steget upp till superligan igen.
Anledningen är de spelarförluster som väntar. De erfarna spelarna Erik Svenson, Jesper Johansson och Johan Sr Eriksson kommer med all sannolikhet att försvinna till SSL-klubbar.
– Ja, de har uttryckt att de inte vill spela i Sirius. Det är klart att det blir avbräck för laget, men vi är helt inställda på att ersätta dem. Ingen är oersättlig. Och de som stannar kommer att vara glada att de gjorde det. Det visar bara att de har lite hjärta och inte flyr skutan, säger Anders Blombergsson.

Två till av lagets mest framstående spelare den senaste säsongen förhandlar just nu med en SSL-klubb i Stockholmsområdet. I dagarna väntar Sirius på beslut från dem.
– Båda spelarna står under kontrakt och jag har svårt att se att den klubb det handlar om har de finansiella musklerna som behövs för att lösa båda två. Vår huvudregel är att avtalet ska följas, men om de inte vill vara kvar är det en annan sits. Helst vill jag inte släppa någon, säger Anders Blombergsson.