Hoppet om en skräll levde i ungefär tio minuter för Märstalaget. Kristianstad ryckte snabbt till sig en tremålsledning, men Skånela kom i kapp och matchen stod och vägde. Då svek målvaktsspelet och Kristianstad kunde få ifrån och till slut vinna med hela tio bollar i sin nybyggda hemmaborg.
– Vi förlorade målvaktsmatchen solklart samtidigt som vi missade för många avslut och då går det inte att skrälla i den här matchen, säger Lundin som ändå var nöjd med stora delar av spelet.
– När vi spelade uppställt försvarsspel mot Kristianstad så hade vi ändå hygglig koll och vi spelade ganska bra anfallsshandboll också.

Kristianstad seglade i väg i den första halvleken och gick till halvtidsvila med ledning 16–9. Skånela kom dock tillbaka starkt i den andra akten och jobbade sig tillbaka in i matchen. I mitten av halvleken hade man krympt underläget till endast fyra bollar.
– Vi hade en jättebra period där och krympte avståndet, men då blev vi tvungna att chansa.

Chansningen gick dock inte hem utan Kristianstad satte in nådastöten och gick ifrån till slutresultatet 34–24.
– Jag gav samtidigt många som inte brukar spela så mycket speltid mot slutet, det är en bra erfarenhet även om det rann i väg lite.

Det var en kokande stämning i Kristianstad där hela 4 300 personer hade sökt sig till Kristianstad Arena. En upplevelse även för Skånelalägret.
– Jag har aldrig coachat inför så mycket folk och det var ett jäkla tryck, säger Lundin.

För Skånela väntar härnäst match mot Lugi på söndag. Tabelläget är oförändrat efter söndagens match och Skånela har därmed tre poäng ner till sistaplatsen, den som man så gärna vill undvika.
– Vi ska ha ett lag bakom oss, så är det, säger Lundin.