I premiären på Åland borta mot IFK Mariehamn skrevs segersiffrorna till förkrossande 15–2. I hemmapremiären mot Östhammar på måndagskvällen behövde CCCP och Karlsson Höglund bara 2.53 på sig för att spräcka målnollan. Sedan rann det bara på. Ställningen var redan 5–0 efter den första perioden och när slutsignalen gick stod det 13–0 på tavlan. Östhammar hade chanser de också men målvakten Victor Schumertl höll tätt trots att han haft fem års uppehåll från hockeyn.

Det nybildade division IV-laget med många spelare som spelat betydligt högre upp i seriesystemet har fått en flygande start på säsongen – och har redan siktet inställt på tuffare matcher.

– Vi vill ha kul men samtidigt klättra uppåt, säger Karlsson Höglund som redan efter två matcher har prickat nio mål.

Artikelbild

Är ni för bra för den här serien?

– Det kan man ju tycka men det finns några vassa lag. Skärplinge till exempel har både värvat från division I och allsvenskan.

Peter Mårtensson är grundaren för klädmärket CCCP. Han har plockat in kommentatorn Niklas Wikegård och Almtunas målvaktstränare, Michael Andreasson, för att som han säger "få kända ansikten". Efter att ha fått en förfrågan om att namnge hockeyklubben är nu bolaget lagets enda sponsor. I första hand ställer man upp med matchställ.

– Domaravgifterna betalar spelarna själva, säger Mårtensson, som avslöjar att det finns uppsatta regler som spelarna i laget måste följa.

Artikelbild

| Målvakten Victor Schumertl

– De representerar ett varumärke och måste sköta sig. De får till exempel inte skälla på domaren. Eller springa runt på krogen med de här kläderna.

Mikael Trång är tränare men Mårtensson förväntar sig liksom övriga att spelet ska vara av klapp-klapp-karaktär, precis som det var under Sovjetunionens storhetstid.

Artikelbild

| Sponsorn och mannen bakom klädmärket CCCP, Peter Mårtensson.

– Vi förespråkar en gammal klassisk disciplinerad hockey. Får man en slashing så ler man.

Hur ser du på att CCCP av vissa i första hand förknippas med en tidigare diktatur?

Artikelbild

| Föregångare. Alexei Kasatonov, Sergei Makarov och Vladimir Krutov ingick i Sovjetunionens beryktade superfemma. Övriga var Igor Larionov och Vjatjeslav Fetisov.

– Det här är en ren hyllning till hockeyn och vi har inte med någon hammare eller skära. Man får inte blanda ihop äpplen och päron. Det här är pure hockey. Så fort det här kom på tal kom frågan upp om hur vi kunde promota den värsta diktaturen i historien, men det här är inte politik utan en hyllning till hockeyn, säger Mårtensson.