Almtuna plockade dock in en poäng på Asplöven och Tingsryd. Nu skiljer det ”bara” fyra poäng upp till Tingsryd ovanför strecket.
– Men det kunde ha varit två poäng. Just nu känns det inte så bra, men det är ändå starkt att ta en poäng mot ett topplag, säger Johan Berggren.

Almtuna ledde med 3–1 när den andra perioden närmade sig slutet. Då fick Jimmie Kraft ett friläge moch revs ner bakifrån – straffslag. Klockan visade på 19.53.
Ludvig Blomstrand tog straffen och sköt rakt på Joel Gistedt.
– 4–1 och matchen kunde ha varit avgjord, säger Karlskogatränaren Lenny Eriksson.

Karlskoga fick energi av straffmissen och i den sista perioden var det stundtals spel mot ett må. Ett heroiskt kämpande Almtuna gjorde allt för att hålla undan.
Karlskogas båda mål må vara slumpartade, men inte desto mindre rättvisa.
Tyvärr för Almtunas var reduceringen (3–2) ett självmål. Pucken låg på mållinjen bakom Alexander Hamberg och backen Per Svensson skulle försöka få bort den eller blockera den, men i stället blev det en rörelse från den ryggliggande Hamberg som föste in den i egen kasse.
Kvitteringen till 3–3 var ett fifty-fifty-läge för Hamberg. Kanske borde han ha tagit den.
– Karlskoga var bättre än oss i tredje så vi får väl ändå vara glada över poängen, men efter 3–1 var känslan att vi skulle vinna den här matchen, säger Almtunatränaren Johan Silfwerplatz.

Det blev förlängning och där avgjorde Karlskoga i powerplay – en utvisning som retade upp många i Almtunas lag. Det var Ludwig Blomstrand som fick två minuter för en våldsam tackling.
– Spelet vände i deras zon och jag lade benen på ryggen och jobbade ikapp. Precis när han (Kristoffer Näslund) skjuter så trycker jag till honom, säger Blomstrand.

Var utvisningen korrekt?
– Nja … De är ju tre stycken där ute så …

Man vad tycker du?
– Jag tycker inte det var en utvisning.

Johan Silfwerplatz och assiszterande tränaren Marcus Ragnarsson höll en låg profil efteråt och ville inte skylla på någon av domarna.
– Jag förstår att det är svårt för domarna, säger Silfwerplatz diplomatiskt.
Almtunas poäng var oerhört viktig.
– Men just nu känns det som en förlust. Jag tycker att vi höll ihop det bra i två perioder. En poäng mot ett topplag är bra, men vi skulle ha haft tre, säger Johan Berggren.

Almtunas ”kniven-mot-strupen-matcher” fortsätter i Leksand på torsdag. En tröst är att Tingsryd och Asplöven också känner en viss press. Asplöven hade 2–1 borta mot Örebro innan man släpper in två snabba och förlorar.
–Jag förstår att det blev jobbigt för Almtuna i den sista perioden när man ligger där man ligger i tabellen, säger Lenny Eriksson.

Till sist: Tobias Hage hade spelat 38 matcher utan att göra mål, men i går kom det första när han gav Almtuna ledningen med 1–0.