Landslagsbacken var Storvretas kanske största värvning till den här säsongen. Hölö-killen hade vunnit SM-silver med Linköping men vill nu försöka vinna guld i en ny omgivning. När han i kväll åker tillbaka till Östergötland blir det som gäst. Välkommen eller ovälkommen är frågan?

– De vill ju såklart bevisa att jag gjorde fel och jag vill bevisa att jag gjorde rätt, säger Gustafsson om mötet med sina gamla lagkamrater.

– Efter allt man varit med om i den hallen blir det speciellt att komma tillbaka.

Det är back han är i grund och botten men i Storvreta är det först på slutet, de tre senaste matcherna, som han fått spela på sin ”riktiga” position. I början fick han fungera som center när det fanns behov på den positionen.

– Det är skönt att vara tillbaka på sin gamla position, det är som back jag trivs bäst. Men jag är inte jättenöjd med mina första matcher. Jag har höga krav och vill kunna vara med och bidra, säger han.

Så här långt in på superligan får man ändå säga att han gjorde rätt som valde att byta klubb. I alla fall sett till placering. Storvreta är tvåa utan en enda förlust under ordinarie tid. Linköping har kommit starkt på slutet och ligger femma. Senast vände man ett tremålsunderläge borta mot Sirius och vann med förkrossande 11–4. Storvreta slog å sin sida Jönköping med 10–6 i förra omgången.

– Det är två bra lag som kommer från storvinster. Det var alltid tuffa matcher mot Storvreta när jag var i Linköping och så kommer det säkert att fortsätta.

Hur ska ni slå Linköping?

– Vi ska göra det som vi är bra på. Framförallt använda kontringsspelet där jag tycker att vi varit riktigt vassa. Det gäller att ha bolltempo i anfallsspelet och smälla dit bollarna, säger Gustafsson.

25-årige Gustafsson gjorde förra säsongen 35 poäng på 38 matcher (inklusive slutspel) för Linköping. I Storvreta i år har det blivit 12 poäng (6+6) på nio matcher.