I kväll jagar laget en ny triumf mot Borås – laget som Keith Wright sänkte i sin debutmatch.
- Det var ingen lätt match då, och det kommer bli tufft nu också. Men jag ser fram emot matchen och vi har flera bra träningar i kroppen och bra självförtroende i truppen. Jag tror att returtagningen och försvarsspelet är nycklar till seger, säger Keith Wright, som gjorde en succédebut med 23 poäng och elva returer och vann matchen åt Uppsala vid senaste besöket i Boråshallen.

Keith Wright har tillfört minst en dimension i Uppsala Baskets spel sedan ankomsten till Fyrishov i november. Wright rankas i dag som en av basketligans bästa och formstarkaste spelare. Han själv tycker att det har gått bra – men som alla idrottare som vill något med karriären, är han inte nöjd.
- Spelet har fungerat bra, och jag har väldigt kul just nu. Men nöjd får man aldrig vara, för det är alltid hårt jobb som gäller. Det går inte att släppa på den inställningen, varken som individ eller som lag, säger Keith Wright.

Keith Wright har ett stort mål med vistelsen i Uppsala Basket. Att ta klubbens första SM-guld.
- I wanna make history (jag vill skapa historia). Vi har alla möligheter att gå långt i slutspelet och mitt fokus är att vinna SM-guld. När vi är skadefria är vi ett lag som är väldigt svårt att slå. När jag spelade för Harvard (Collegelag i Boston) vann vi två år i rad, och de hade aldrig vunnit ligan innan, säger Keith Wright.

Keith Wright gillar Sverige och Uppsala.
- Jag trivs väldigt bra. Förutom att det är lite mycket snö(skratt). Min tid i Sverige, hur lång den nu blir, kommer jag aldrig att glömma. Framförallt gillar jag människorna här. Alla är vänliga och många är väldigt bra på engelska. Flera av mina lagkamrater kommer vara vänner för livet, säger Keith Wright.

Framtiden för Keith Wright är oviss. Men det är ingen hemlighet att han drömmer om NBA eller en liga med högre status än den svenska basketligan.
- NBA är det givna målet. Jag var ganska nära förra sommaren när jag var på Dallas Mavericks träningsläger (summercamp), och jag känner att jag defintivt har kapacitet att spela på den nivån. Samtidigt behövde jag mer professionell erfarenhet och det håller jag på att skaffa mig nu.
Han utesluter inte en fortsättning i Uppsala Basket.- Jag har inte hört någonting från klubbledningen, men jag vet samtidigt att de inte vill skapa oro i truppen genom att prata om nästa säsong. Jag fokuserar endast på att försöka vinna guldet till Uppsala, säger Keith Wright.

Johannes Wohlert, sportchef i Uppsala, kan heller inte svara på hur Wrights framtid i klubben kommer att se ut.
- Jag skulle inte ha något emot att han spelar med oss nästa år. Vi är otroligt nöjda med honom så här långt. Han har varit väldigt nyttig för vårt spel och är en kanonkille vid sidan av planen. Men allt beror på hur vi formar laget nästa år, och det lär finnas fler klubbar som är intresserade. Vi befinner oss ju inte i toppen av näringskedjan, säger Johannes Wohlert.