De sju studenterna som driver den ideella organisationen Bus 4 Africa är mitt uppe i arbetet att omvandla Snerikes lokaler till djungel. Djurhuvuden, sköldar och spjut ska tillverkas, allt för att göra det så roligt som möjligt att bidra till välgörenhetsarbete.
– Vi kommer att samla in pengar för att hjälpa till med ett skolbygge på Zanzibar. Vad vi vill göra är att förändra studentengagemanget och vrida det bortom frågor som rör studenter, säger Bus 4 Africas ordförande Hannah McCarrick.
Målet är att i juni åka ner och handgripligen delta i färdigställandet av skolan – om än inte med buss som var den ursprungliga tanken.
– Vi betalar resan ner själva, så ingen som stödjer oss ska tro att de finansierar en solsemester för oss. Det är också viktigt att säga att vi utgår från deras behov, och att vi låter dem bestämma vad de vill ha hjälp med, säger Hannah McCarrick.
Erik Flodin fyller i:
– Vi vill inte bara vända oss till folks sympati och skuldkänsla, utan samla det positiva engagemang som redan finns. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.
Vice ordförande Susanne Linnell berättar att all icke-alkoholrelaterad vinst går direkt till skolan, och att flera aktiviteter planeras under våren.
– Alla har varit jättepositiva från början, vi är nästan överraskade. Hur det än går får vi se till att få det gjort, för det har vi lovat både skolan, Snerikes och alla som hjälper oss, säger Susanne Linnell.