Publicerad: 2012-04-27 09:50, senaste uppdaterad: 2012-04-27 11:04
Läs upp

Åtal för mordförsök på skolflicka

En 10-årig flicka knivskars i halsen utanför sin skola i stadsdelen Hjällbo i Göteborg - nu åtalas den 28-årige man som erkänt och sitter häktad för det uppmärksammade dådet i februari. (TT)

En 10-årig flicka knivskars i halsen utanför sin skola i stadsdelen Hjällbo i Göteborg - nu åtalas den 28-årige man som erkänt och sitter häktad för det uppmärksammade dådet i februari.

Brottsrubriceringen är mordförsök, enligt åklagare Per-Håkan Larsson som väcker åtal vid Göteborgs tingsrätt i dag.

-Jag lämnar in det vid tiotiden, säger han till TT nu på morgonen.

Måndagen den 6 februari attackerades den tioåriga flickan av en för henne okänd man på Bergsgårdsskolans skolgård i Hjällbo i Angered. Hon stacks i halsen med kniv.

Flickan svävade i flera dagar mellan liv och död och hölls till en början nedsövd. I dag är hon återställd och hemma igen.

Den misstänkte 28-åringen, som är svensk medborgare, flydde till Spanien efter knivdådet och häktades den 6 februari i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.

Den 14 februari anmälde han sig själv till konsulatet i Malaga. Han överlämnades och kom tillbaka till Sverige den 2 mars. Han häktades dagen efter.

Mannen har erkänt att han knivskar flickan, men har sagt att det inte var meningen att döda henne.

Under fredagen väcker åklagare Per-Håkan Larsson åtal vid Göteborgs tingsrätt. Brottsrubriceringen är mordförsök.

Av: TT

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »