Publicerad: 2012-04-27 09:11, senaste uppdaterad: 2012-04-27 10:04
Läs upp

Läkarintyg får underkänt

Nära hälften av sjukintygen som skrivs av läkare i Sverige håller inte måttet, visar en granskning som Försäkringskassan gjort. Inget landsting kommer upp i de 80 procent godkända intyg som krävs. (TT)

Nästan hälften av de sjukintyg som skrivs av läkare i Sverige håller inte måttet. Det visar en granskning som Försäkringskassan gjort, rapporterar P 4 Jönköping och P 4 Kronoberg. Intygen måste vara korrekt ifyllda för att en patient kunna få ut sjukpenning från kassan. Vid brister krävs komplettering, vilket kan försena utbetalningen.

Inget landsting kommer upp i de 80 procent godkända intyg som krävs för att ta del av statens sjukskrivningsmiljard.

Försäkringskassan granskade 10 000 intyg under månaderna december och januari. Resultatet förvånade inte.

-Vi var ganska förberedda på det eftersom vi har löpande kontakt med landstingen. Men det är klart att vi vill att intygen ska vara bra mycket bättre, säger Tommy Sundholm, enhetschef på Försäkringskassan.

Elektroniska intyg infördes under perioden och enligt Sundholm ser kassan en tendens till att dessa intyg håller en högre kvalitet.

Av: TT

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »