Publicerad: 2012-04-27 15:08, senaste uppdaterad: 2012-04-27 15:04
Läs upp

Strejkvarsel mot tv och radio

Fackförbundet Unionen varslar om konflikt på public serviceföretagen SVT, SR, UR och Radiotjänst. Konflikten bryter ut onsdagen den 9 maj klockan 16 om inte avtal träffats innan dess, skriver Unionen i ett pressmeddelande.

På SVT berörs personal på programkontrollen och kopplingscentralen, där Unionens medlemmar inte kommer att hantera SVT 2, SVT 24, Kunskapskanalen och SVT World. SVT 1 och Barnkanalen undantas.

På Sveriges Radio berör varslet bland annat områdessupport inom teknik och IT. På Radiotjänst i Kiruna varslar Unionen om total arbetsnedläggelse för samtliga medlemmar.

Totalt omfattar varslet närmare 200 av Unionens medlemmar inom public service.

Enligt Unionen beror varslet om konflikt på att public serviceföretagen vill tvinga fram sämre arbetstidsvillkor för medlemmar som redan jobbar mycket oregelbunden och obekväm arbetstid.

Unionen har också krävt löneökningar med en garanti på minst 320 kronor i månaden medan arbetsgivaren vill ha en lägre individgaranti på 215 kronor.

Av: TT

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »