Publicerad: 2012-04-19 21:02
Läs upp
Björn Lundkvist och Åsa Norling.
Foto: Sara Steinholtz Sparby
Laddar...

Frukostmöte för kreativa företagare

På torsdagen fick kreativa företagare i Tierps kommun möjlighet att äta frukost på konferens-gården Åskars i Tierp och samtidigt lyssna när illustratören Björn Lundkvist från Örbyhus berättade om varför han valde att starta eget.

Mötet arrangerades av Kreatörlots i Uppsala län och vände sig till lokala aktörer och egenföretagare inom det kreativa området.
– Meningen är att det ska vara lite som en nätverksträff samtidigt som man får ta del av en inspirerande föreläsning. Vi har kört frukostmöten i Uppsala sedan en tid tillbaka och ville prova även i Norduppland. I Tierp finns det till exempel många konstnärer och konsthantverkare, säger Ulrika Forsberg, en av projektledarna för frukostmötena.

En av de som frukostminglade på Åskars på torsdagen var Björn Lundkvist från Örbyhus som var inbjuden för att berätta om sitt jobb som illustratör och tecknare och om varför han valde att bli egen företagare.
– Det var friheten som lockade, jag kände mig låst som anställd, säger han.

Åsa Norling och Alex Peck flyttade från London till Hållnäshalvön i somras. De funderar på att starta någon form av verksamhet på sin gård och besökte frukostmötet för att ta del av andras erfarenheter.
– Det här är ett bra sätt för oss att se vilka möjligheter och människor som finns i Tierp, eftersom vi är nya i området, säger Åsa Norling.

 

Av: Sara Steinholtz Sparby sara.sparby@unt.se

Från vänster Mita Bromark, Lill Lundgren, Ann-Kristine Strömberg Svärd och Susanne Thurfjell är nöjda så här långt med besökstillströmningen av Konst på väg i Tierps kommun. Bild: Christer Bergström
Foto: Christer BergströmMita Bromark, Lill Lundgren, Ann-Kristine Strömberg Svärd och Susanne Thurfjell 

Nöjda konstnärer efter rundorna

mordförsök tierp
Tierpspelarna deppade efter förlusten borta mot Linköping.
Foto: Ange fotograf härTierpspelarna deppade efter förlusten borta mot Linköping.

Nytt uttåg i semifinal för Tierp

tierp arena
>>Läs fler nyheter på Brottsplats Tierp

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


Kontakta redaktionen

Nyhetschef
018-478 15 80
E-post: tierp@unt.se
                                         >> Fler telefonnummer

 

     

 


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »