Publicerad: 2012-04-06 17:01, senaste uppdaterad: 2012-04-07 10:04
Läs upp
Lennart Wallin
Foto: Christer Bergström
Laddar...

Guldpåsk för konstintresserade

Under påskhelgen har den konstintresserade ett gyllene tillfälle att se utställningar i offentliga lokaler eller hemma hos konstnärerna i deras ateljéer.

På långfredagen öppnades de olika konstrundorna i Tierps och Östhammars kommuner.

På Gimo herrgård fick unga kvinnliga konstnärer chansen att visa vad de går för.
En av dessa är Justina Hüll från Uppsala. Justina studerar svenska vid universitet i Uppsala och ägnar sig åt konstnärligt skapande på fritiden. Hennes motivvärld är ögon, ansikten och människor, som hon fascineras av. Hennes dröm är att bli illustratör.

Utvecklingen av påskens konstrundor är att fler konstnärer går samman och ställer ut gemensamt i offentliga utställningslokaler.
Lennart Wallin i Strömsberg är en av de konstnärer som fortfarande tar emot besökare i den egna ateljén. Och när man lämnar ateljén hoppas han att besökaren tar med sig upplevelsen av atmosfär och stämning och inte minst mötet med konstnären bakom verket.

I Tierps kommun invigdes Konst på väg i Brukslokalen, Strömsberg med musik. Den unga vokalgruppen Add9 från Eskilstuna värmde i det kylslagna påskvädret och Pia Wårdsäter, vice ordförande i Tierps kommunstyrelse, invigningstalade.
Sedan släpptes konsten loss.

I Tierps kommun genomförs i år den 16:e upplagan av Konst på väg. I Östhammars kommun startade Konstfärd år 2001. I Östhammars kommun finns ytterligare två arrangörer, Konstpåsk och Konstsafari.

Av: Christer Bergström christer.bergstrom@unt.se

Från vänster Mita Bromark, Lill Lundgren, Ann-Kristine Strömberg Svärd och Susanne Thurfjell är nöjda så här långt med besökstillströmningen av Konst på väg i Tierps kommun. Bild: Christer Bergström
Foto: Christer BergströmMita Bromark, Lill Lundgren, Ann-Kristine Strömberg Svärd och Susanne Thurfjell 

Nöjda konstnärer efter rundorna

mordförsök tierp
Tierpspelarna deppade efter förlusten borta mot Linköping.
Foto: Ange fotograf härTierpspelarna deppade efter förlusten borta mot Linköping.

Nytt uttåg i semifinal för Tierp

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Tierp

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


Kontakta redaktionen

Nyhetschef
018-478 15 80
E-post: tierp@unt.se
                                         >> Fler telefonnummer

 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »