Publicerad: 2012-04-12 18:04
Läs upp

Hoppklubb åtalsanmäld

En livsmedelsinspektör vid Tierps kommun har åtalsanmält Stockholms Fallskärmsklubb för misstankar om brott mot livsmedelslagen. 

Brottsmisstanken gäller yrkesmässig hantering av livsmedel i klubbens anläggning vid Gryttjom, trots att lokalen saknar godkännande för detta och trots att klubben inte ansökt om registrering av livsmedelsverksamhet. Inspektören hänvisar i anmälan till klubbens egen information om att mat och även alkoholhaltiga drycker går att köpa i samband med fallskärmshoppning. I anmälan sägs att tillagning och försäljning av mat ”tycks ha pågått i flera års tid och vid så pass många tillfällen att livsmedelsförsäljningen inte kan räknas som enstaka tillfällen” och att ”även olovlig försäljning av alkohol har pågått”. Den ideella föreningen Stockholms Fallskärmsklubb är landets största och fältet i Gryttjom är Nordeuropas största hoppfält.Från vänster Mita Bromark, Lill Lundgren, Ann-Kristine Strömberg Svärd och Susanne Thurfjell är nöjda så här långt med besökstillströmningen av Konst på väg i Tierps kommun. Bild: Christer Bergström
Foto: Christer BergströmMita Bromark, Lill Lundgren, Ann-Kristine Strömberg Svärd och Susanne Thurfjell 

Nöjda konstnärer efter rundorna

mordförsök tierp
Tierpspelarna deppade efter förlusten borta mot Linköping.
Foto: Ange fotograf härTierpspelarna deppade efter förlusten borta mot Linköping.

Nytt uttåg i semifinal för Tierp

tierp arena
>>Läs fler nyheter på Brottsplats Tierp

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


Kontakta redaktionen

Nyhetschef
018-478 15 80
E-post: tierp@unt.se
                                         >> Fler telefonnummer

 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »