Publicerad: 2011-01-25 09:50, senaste uppdaterad: 2012-03-26 18:03
Läs upp

Ja till frigymnasium i Tierp

Skolinspektionen har beslutat godkänna ansökan från YA Fri AB (helägt dotterbolag till Yrkesakademin) om att få starta frigymnasium med fordons- och transportprogram, teknikprogram samt samhällsvetenskapsprogram i Tierp.

Enligt beslutet får utbildningarna starta tidigast hösten 2011 och måste starta senast till läsåret 2012–2013. Den nya skolans namn är enligt ansökan YA Frigymnasium. Fordons- och transportprogrammet ska vara inriktat på transport, teknikdelen tar sikte på design och produktutveckling, samhällsprogrammet får inriktningarna samhälls- och beteendevetenskap.

Skolinspektionen anser inte att det nya frigymnasiet konkurrerar med kommunens gymnasieskola, utan kan bredda utbildningsutbudet. Särskilt som Tierps kommun sagt ja till ansökan från YA Fri AB, samt att kommunen inte planerar att erbjuda samhällsvetenskap med inriktning beteendevetenskap till läsåret 2011–2012. YA Fri AB planerar för totalt 51 elevplatser till det första läsåret.

Av: Anders Badner

Från vänster Mita Bromark, Lill Lundgren, Ann-Kristine Strömberg Svärd och Susanne Thurfjell är nöjda så här långt med besökstillströmningen av Konst på väg i Tierps kommun. Bild: Christer Bergström
Foto: Christer BergströmMita Bromark, Lill Lundgren, Ann-Kristine Strömberg Svärd och Susanne Thurfjell 

Nöjda konstnärer efter rundorna

mordförsök tierp
Tierpspelarna deppade efter förlusten borta mot Linköping.
Foto: Ange fotograf härTierpspelarna deppade efter förlusten borta mot Linköping.

Nytt uttåg i semifinal för Tierp

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Tierp

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


Kontakta redaktionen

Nyhetschef
018-478 15 80
E-post: tierp@unt.se
                                         >> Fler telefonnummer

 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »