Publicerad: 2012-11-15 18:49, senaste uppdaterad: 2013-01-31 17:01
Läs upp

Kräver städning vid ödehus

Ägaren till de ovårdade ödehusen på en skräpig tomt i Vallgrinds, Söderfors, föreläggs att sätta byggnader och mark i ett mer vårdat skick

Det beslutade utskottet samhällsbyggnad i Tierps kommun vid ett sammanträde på torsdagen. Senast inom sex veckor från det att beslutet vunnit laga kraft måste fastighetsägaren enligt föreläggandet se till så att samtliga fönster och ytterdörrar går att stänga och låsa för att förhindra obehöriga från att ta sig in.

Tomten ska städas från sopor, en inventering av eventuellt farligt avfall ska göras, allt skräp ska sorteras och lämnas till godkänt återvinningsställe. Senast husen bytte ägare var i slutet av 2011. Den nye ägaren uttalade då ambitioner att städa och renovera med sikte på att använda husen till någon form av behandlingshem eller hyreslägenheter.

Av: Anders Badner anders.badner@unt.se

Från vänster Mita Bromark, Lill Lundgren, Ann-Kristine Strömberg Svärd och Susanne Thurfjell är nöjda så här långt med besökstillströmningen av Konst på väg i Tierps kommun. Bild: Christer Bergström
Foto: Christer BergströmMita Bromark, Lill Lundgren, Ann-Kristine Strömberg Svärd och Susanne Thurfjell 

Nöjda konstnärer efter rundorna

mordförsök tierp
Tierpspelarna deppade efter förlusten borta mot Linköping.
Foto: Ange fotograf härTierpspelarna deppade efter förlusten borta mot Linköping.

Nytt uttåg i semifinal för Tierp

tierp arena
>>Läs fler nyheter på Brottsplats Tierp

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


Kontakta redaktionen

Nyhetschef
018-478 15 80
E-post: tierp@unt.se
                                         >> Fler telefonnummer

 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »