Publicerad: 2013-02-07 08:23, senaste uppdaterad: 2013-02-07 19:02
Läs upp

Prövar anbud om stadsnätet

Tierps kommun är i full färd med att pröva de anbud på stadsnätet som kommit in, men det lär dröja en månad innan det blir klart vilken aktör som får ta över.

– Vi har fått in ett antal intressanta anbud.

Mer vill kommunstyrelsens ordförande Bengt-Olov Eriksson (S) inte säga med hänvisning till upphandlingssekretessen.

Han vill heller inte i absoluta tal diskutera vad kommunen väntar sig att få betalt för att lämna över stadsnätet inklusive befintlig kundstock till en marknadsaktör.
– Den ursprungliga investeringen ligger runt 30 miljoner kronor. Men merparten är avskriven. I dagsläget är det bokförda värdet drygt 13 miljoner kronor, säger Bengt-Olov Eriksson.

Den summa anbudsgivaren är beredd att betala är också bara en av flera faktorer som spelar in när kommunen värderar anbuden.
– Anbudsgivaren ska visa och göra trovärdigt på vilket sätt och i vilket tempo man ska bygga ut bredbandet, med vilka tekniska lösningar och till vilken kostnad hushållen kan få anslutning.

Kommunen har ställt som krav att den kommande aktören ska garantera tillgång till fibernät i hela kommunen. Bengt-Olov Eriksson anger som mål att 90 procent av kommunens hushåll och företag ska ha möjlighet att få direkt fiberförbindelse senast 2020. Ett annat villkor i utförsäljningen är att nätet även i framtiden ska vara öppet, det vill säga de som ansluter sig ska fritt kunna välja leverantörer av olika bredbandstjänster.

Av: Anders Badner anders.badner@unt.se

Bild: Nina Leijonhufvud
Foto: Nina LeijonhufvudKyle Friend med fler i Tierp vann fjärde semifinalen mot Linköping.

Gulddrömmen lever än

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Tierp

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


Kontakta redaktionen

Nyhetschef
018-478 15 80
E-post: tierp@unt.se
                                         >> Fler telefonnummer

 

     

 


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »