Publicerad: 2012-03-18 09:12, senaste uppdaterad: 2012-03-18 14:03
Läs upp

Tierpslärare fick hedersomnämnande

Suzanne Chiverton, gymnasielärare i historia på Högbergskolan har fått ett hederspris i Emerichfondens tävling Skolornas fredspris.

– Tävlingen handlar om hur man jobbar på skolor för att bekämpa främlingsfientlighet, våld och mobbing. Högbergskolan fick priset för de resor till koncentrationsläger vi gör med elever i årskurs tre och för ett projekt jag har haft i en estetklass. Vi har läst historia i temaform inriktat på slaveriet och rasismens historia från 1500-talet till modern tid, berättar Suzanne Chiverton

Var går årets resa?
– Vi åker i väg till Auschwitz i Polen i slutet på april. Det är en frivillig resa för elever i årskurs tre och skolan betalar merparten. Jag var med förra året och arrangerar själva resan i år . Resorna är ett sett att göra historien levande för eleverna.

Vad betyder det att få ett hedersomnämnande?
– Det känns jätteroligt att vårt arbete uppmärksammas, även om det inte blev något penningpris. Jag och Paula Lundberg, en elev på Högbergsskolan, ska åka till Stockholm och delta i ett seminarium som bland annat handlar om att motverka främlingsfientlighet och våld. Vi ska också vara med på prisutdelningen där prins Carl Philip delar ut priserna.

Av: Sara Steinholtz Sparby sara.sparby@unt.se

Tierpspelarna deppade efter förlusten borta mot Linköping.
Foto: Ange fotograf härTierpspelarna deppade efter förlusten borta mot Linköping.

Nytt uttåg i semifinal för Tierp

tierp arena
Bild: Nina Leijonhufvud
Foto: Nina LeijonhufvudKyle Friend med fler i Tierp vann fjärde semifinalen mot Linköping.

Gulddrömmen lever än

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Tierp

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


Kontakta redaktionen

Nyhetschef
018-478 15 80
E-post: tierp@unt.se
                                         >> Fler telefonnummer

 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »