Publicerad: 2012-04-29 18:04, senaste uppdaterad: 2012-04-29 18:04
Läs upp

Vill flytta geriatrikvård till Tierp

De nedläggningshotade geriatriska vårdplatserna på Akademiska sjukhuset kan flyttas till Tierps vårdcentrum.

Det föreslår PRO Uppsala genom sin representant i länspensionärsrådet, som åtgärd för att om möjligt bevara oförändrad vårdkapacitet för äldre i Uppsala läns landsting.

Bakgrunden till PRO:s förslag är uppgifterna om ett bantningsprojekt vid Akademiska sjukhuset och som bland annat berör ett 50-tal geriatriska vårdplatser, något som PRO befarar kommer att påverka äldrevården allvarligt. PRO påminner om att den geriatriska vårdkapaciteten minskas redan genom planerade ombyggnadsarbeten.

Pensionärsorganisationen menar att landstingets befolkningsutveckling, med en förhållandevis kraftig ökning av antalet åldringar de närmaste åren, innebär att alla möjligheter till att behålla antalet geriatriska vårdplatser måste undersökas. Därför är det enligt PRO nödvändigt att kompensera för de platser som påverkas av ombyggnationerna.

PRO pekar på möjligheten att omdisponera lokaler vid vårdcentralen i Tierp och tror att den väl fungerande geriatriska vårdorganisation som redan finns där skulle kunna utökas utan påtagliga problem.

PRO riktar i en skrivelse därför en uppmaning till hälso- och sjukvårdsstyrelsen att undersöka möjligheten att öka den geriatriska vården i Tierp, med lika många platser som ombyggnationerna kommer att beröra på avdelning 30 i Uppsala.

Av: Anders Badner anders.badner@unt.se

mordförsök tierp
Tierpspelarna deppade efter förlusten borta mot Linköping.
Foto: Ange fotograf härTierpspelarna deppade efter förlusten borta mot Linköping.

Nytt uttåg i semifinal för Tierp

tierp arena
Bild: Nina Leijonhufvud
Foto: Nina LeijonhufvudKyle Friend med fler i Tierp vann fjärde semifinalen mot Linköping.

Gulddrömmen lever än

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Tierp

MEST KOMMENTERAT PÅ UNT.SE/TIERP

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


Kontakta redaktionen

Nyhetschef
018-478 15 80
E-post: tierp@unt.se
                                         >> Fler telefonnummer

 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »