• söndag 31 augusti 2014
Spelarbetyg Sirius-Landskrona 1-1 Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

SJ säljer ogiltiga biljetter i Heby

SJ säljer biljetter i sin automat på hållplatsen i Heby som inte gäller på UL: s Upptåget. En kvinna som köpte en sådan biljett fick inte pengarna tillbaka på Resebutiken i Uppsala.

– Maskinen skulle ha varit tagen ur bruk och övertäckt, men olyckligtvis har det inte skett. Den skall nu tas bort helt och hållet. Vi beklagar det inträffade, säger Elina Yli-Torvi på SJ: s presstjänst.

Saken är nämligen den att SJ-tågen inte längre stannar i Heby. Damen i Heby fick ombord på Upptåget veta att biljetten inte gällde och blev tvungen att lösa en ny av konduktören. När honkonfronterade SJ: s personal i Uppsala med det faktum att bolaget säljer ogiltiga biljetter visade det sig att hon inte fick tillbaka pengarna. Invändningen att SJ sålt en biljett till en trafik som inte finns hjälpte inte.

På SJ:s Kundtjänst uppger man att den aktuella damen och eventuellt fler resenärer som köpt ogiltiga SJ-biljetter i Heby till Uppsala skall vända sig dit för reklamation, så kommer de att gottgöras.

Sture Jonsson, informationschef på UL säger att det bara borde vara aktuellt för SJ att ha en biljettautomat i Sala där deras tåg faktiskt gör uppehåll.

 

Heby

header