• torsdag 28 augusti 2014
Kinamystik i Trollhättan Ledarloggen Ledarloggen
Vädersponsor:

Stort kalas när Knivsta fyller 10

I år fyller Knivsta kommun tio år. Det kommer att firas med bland annat en stor ”födelsedagsfest” för Knivstaborna och en personalfest för alla anställda på kommunen.

Häromdagen beslutade kommunstyrelsen att anslå 300 000 kronor för att uppmärksamma att det nu har gått tio år sedan Knivsta kommun bildades. Flera av de politiker som arbetade för en delning sitter fortfarande kvar i kommunens styre.
– Det är svårt att förstå att åren har gått så fort, samtidigt känns det som om det har hänt väldigt mycket de här åren med tanke på befolkningsutvecklingen med mera, säger Göran Nilsson (M).

För tio år sedan var det starka diskussioner om Knivsta hade gjort rätt eller inte som bröt sig ur Uppsala kommun, men de senaste åren har den kritiken tystnat.
– Visst får Knivsta kommun kritik då och då, men just argumentet att vi borde tillhöra Uppsala igen, hör man faktiskt aldrig längre, säger Göran Nilsson.

Under jubileumsåret kommer flera mindre öppna hus hos kommunens olika verksamheter att arrangeras. Men det blir också ett större kalas för Knivstaborna 7 september. Då bjuder kommunen på kaffe och tårta, kommunens föreningar ska medverka och det kommer att ingå en hel del barnkultur i programmet.

Andra aktiviteter som planeras är att den tioårs-logotype som tagits fram även ska exponeras i storformat på kommunhusets fasad. En tioårsbilaga ska skickas ut med tidningen Knivstabygden och enklare reklamartiklar, så kallade give-aways ska spridas i och utanför kommunen.

Sist men inte minst kommer en personalfest för 100 000 kronor att arrangeras för kommunens alla anställda. I jubileumsbudgeten ingår också nationaldagsfirandet som varje år hålls på Långhundra marknad.

 
  • Senaste nytt unt.se
  • Senaste nytt från 24UNT

Följ din röst från urna till mandat

Knivsta