Den 23-årig kvinnan som besökte honom på kvällen den 28 december misstänks ha bjudit mannen på en paj preparerad med snabbverkande sömnmedel, som fick allt att svartna för honom. Kvinnans försvarare, advokat Stig Inge Andersson, frågade vad studenten egentligen sett av själva tillagningen, men mannen berättade att kvinnan velat vara ensam i köket för att förbereda maten. När hon kom in i vardagsrummet låg hans pajbit redan uppskuren på en tallrik. Han började äta och minns sedan bara hur han blev bryskt uppväckt av främmande personer och bortförd.  I polisförhör har kvinnan nekat till all kännedom om något sömnmedel i pajen.

Den 26-årige åtalade mannens försvarare, advokat Bengt-Göran Hugoson, ställde en rad frågor kring tre handskrivna brev, som är viktigt bevismaterial i rättegången. De ska vid tidigare tillfällen ha skrivits av den 23-åriga kvinnan och har använts som jämförelsematerial vid de handskriftsprov som gjorts av texten på anteckningsblad som beslagtagits hos de åtalade, och som enligt åklagaren är planering av viktiga punkter i kidnappningen. Ett skriftprov som gjorts talar för att det är den 23-åriga kvinnan som skrivit anteckningarna. Uppsalastudenten fick en rad frågor kring breven, men hade svårt att bestämma deras ursprung i tiden. Han stod emellertid fast vid ståndpunkten att de med all säkerhet var skrivna av kvinnan.

Före lunch hördes den unge man som misstänks ha blivit utsatt för hot av den 26-årige åtalade kidnapparen, i samband med en lägenhetsaffär i höstas. Okända män kontaktade mannen per telefon och bad honom att dra sig ur ett nytecknat köpekontrakt på en bostad, i annat fall skulle hans lillasyster knivhuggas och han själv förlora armar och ben. 26-åringen och den 23-åriga kvinnan nekar till inblandning i hoten.

Under eftermiddagen inleds förhören med de misstänkta kidnapparna. Först ut efter lunch  var den 26-årige man som fungerade som fångvaktare i huset i Västerbotten. Han säger att hela tiden handlat om kidnappning och att han kom med i planeringen i november. Han berättade under förhöret om hur 25-åringen fördes bort i bil från lägenheten i Uppsala.