– Det har varit mycket funderingar och tyckandes om skolmaten och därför vill vi komma ut och prata med medborgarna, säger Björn Carlsson, måltidschef på Kost och restaurang inom Uppsala kommun.

På menyn denna dag står tunnbrödschips med majspesto, tunnbrödschips med salsa, surdegsbröd med färskost och mannagrynspudding med sylt. Allt är lagat från grunden, till och med sylten och färskosten, försäkrar Katrin Bergqvist, som står och delar ut mat till förbipasserande. Och de som är intresserade kan försöka sig på att laga till det hemma. Recepten har man med sig.

– Tycker barnen i dag verkligen om det här? frågar en av de äldre besökarna som minns mannagrynspuddingen från sin barndom.

Artikelbild

| Det var många som ville smaka på skolmaten.

– De älskar det, svarar Katrin Bergqvist.

Barbro Karlsson är här med barnbarnen Emma och Nikola, båda 6 år. De ska börja skolan till hösten, men är inte så sugna att prova skolmaten redan nu. Men mormor är nöjd.

– Det var gott, säger hon efter att ha tagit en sked av mannagrynspuddingen.