Med 80 poäng av hundra möjliga tog Skebo herrgård  i Norrtälje kommun klivet upp till kategorin Mästarklass, och är därmed länets allra främsta kulinariska aktör.
Dessutom var den en av få utvalda krogar som tilldelades ett pris under galan på Grand Hôtel i Stockholm: Årets värt en resa. Ett pris som ges till en restaurang som håller så bra nivå att den lyckas locka till sig riktigt långväga gäster bara genom sin goda mat.

White Guide har på senare år lyckats etablera sig som den svenska auktoriteten inom restaurangbedömningar, så nära en lokal Guide Michelin som det går. I årets upplaga representeras Uppsala av tre krogar som varit med tidigare: Villa Anna, Hambergs och Jay Fu, samt två nytillskott: Svenssonskoncernens nyöppnade krog Stationen samt Peppar Peppar som drivs av Saffet Caglar  i Ovars krogs gamla lokaler.

Villa Anna behåller topplaceringen i stan, men bara tre poäng före Hambergs Fisk. Båda ställena landar i kategorin Mycket god klass. Stationen utsågs tidigare i år till Årets nykomling av UNT:s krogpris Guldkajan och kliver i White Guide in på nivån God klass. Peppar Peppar kvalade in i kategorin Också ett bra ställe, samma kategori som Jay Fu placeras i.
 Frantzén/Lindeberg i Stockholm utsågs till Årets bästa restaurang.

Så gick det för Uppland i White Guide
Mästarklass
Skebo Herrgård Skebobruk.

Mycket God Klass
Villa Anna,  Uppsala
Thoresta Herrgård, Bro
Restaurang 1909 i Sigtuna.
Hambergs Fisk, Uppsala.

God Klass
Dykarbaren, Sandhamn.
Stationen, Uppsala.

Också ett bra ställe
Bistrot Bombance, Enköping.
Båthuset Krog & Bar, Sigtuna.
Fejans Skärgårdskrog, Furusund.
Forsmarks Wärdshus, Forsmark.
Jay Fu, Uppsala.
Krägga Herrgård, Bålsta.
Peppar Peppar, Uppsala.
Sandhamns Värdshus, Sandhamn.