• torsdag 21 augusti 2014
Spelarbetyg Vasalund-Sirius 2-5 Fotbollsbloggen Fotbollsbloggen
Vädersponsor:

Tre unga män skjutna på en månad

Skottlossningarna avlöser varandra i Uppsala. Under en månad har tre unga män skjutits. I endast ett av fallen har polisen en misstänkt.

Natten till igår, onsdag, fick Uppsalapolisen larm om en 18-årig man som skjutits i ena benet utanför en portuppgång på Bandstolsvägen i Valsätra. Det är den tredje skottlossningen som inträffar i stan den här månaden. På nyårsdagen dumpades en 17-åring som också skjutits i benet vid Akademiska sjukhuset. Och natten till i söndags utsattes en man i 20-årsåldern för en liknande skjutning på Stenhammars väg i Gottsunda .

Enligt Tommy Andersson, chef för kriminalavdelningen vid Uppsalapolisen, behöver Uppsalaborna dock inte oroa sig över att råka illa ut.
– Nej, vi har ingenting som indikerar att allmänheten behöver vara oroligare nu än tidigare för att bli skjutna, säger han.

Trots att skottlossningarna har flera gemensamma faktorer är Tommy Andersson försiktig med att koppla samman fallen.
– De gemensamma nämnarna här är att det är unga män som är skjutna i ett av benen nattetid, vid två av tillfällena vet vi att det är i Gottsundaområdet. Vi utesluter inte att händelserna hänger ihop eller att det har med gäng att göra. Men vi har ingen täckning för att det är så, säger Tommy Andersson.

En 17-årig kille har sedan tidigare häktats misstänkt för grov misshandel, för skjutningen som inträffade på nyårsdagen. Han har dock släppts nu även om misstankarna mot honom kvarstår. Vad gäller de två andra skjutningarna är rubriceringen än så länge mordförsök. I de fallen finns i nuläget inga misstänkta.

Samtliga fall utreds av roteln för grova brott som förutom de tre skjutningarna även utreder de två olösta morden i Rickomberga som 18 minuter har rapporterat om tidigare.
– Man jobbar för fullt just nu för att som alltid genomföra noggranna och grundliga förundersökningar för att kunna lösa de här fallen, säger Tommy Andersson.

 

 
  • Senaste nytt unt.se
  • Senaste nytt från 24UNT

"Det blev ett stressmoment"

Uppsala