En av dem som gick i spetsen för Vänsterpartiets tåg var Lars Ohly, partiets före detta partiledare som lämnade posten tidigare i år.
– Det känns suveränt! Vi har ett underbart första maj-väder och det finns en stor kämparglöd, sa han till UNT.
Vänsterpartiets tåg gick under temat ”Fler jobb – bättre välfärd”. Just välfärden var något som Lars Ohly valde att lyfta fram i sitt tal.
– Det som ligger bakom ordet välfärd är just ”fara väl”. Det handlar om att det ska finnas en trygghet om man råkar ut för någonting, såsom sjukdom eller arbetslöshet, sa han.

Tåget gick från Vaksala torg till Slottsbacken. Slagorden, de röda banderollerna och skyltarna handlade om alltifrån sex-timmarsarbetsdag, solidaritet och välfärd åt alla till Palestinakonfliken och ”Lika lön oavsett kön”.  
– Det är många som är arga och oroliga för den utvecklingen som har varit. Det känns också viktigt att ta upp ett internationellt perspektiv en dag som denna och att prata om antirasism, sa Lars Ohly.
På plats vid Slottsbacken hölls ett torgmöte med fika, tal och musik. Även Johan Söderqvist från VSF och Miranda Cox från Ung Vänster talade. Nima Chehrazi och kören Röda lågan stod för musiken.