Publicerad: 2012-05-01 06:09, senaste uppdaterad: 2012-05-01 10:05
Läs upp

113 fyllerister omhändertagna

När polisen summerade valborgsfirandet på tisdagsmorgonen hade 113 personer omhändertagits för fylleri i Uppsala.

Tio av de omhändertagna var i så pass dåligt skick att de fick föras till Akademiska sjukhuset och tio var minderåriga som kördes hem till sina föräldrar. På morgonen höll på polisen på att som bäst släppa de övriga omhändertagna ut i frihet igen. Några av dem är också brottsmisstänkta för fall av misshandel, ofredande och våldsamt motstånd.

Två män sitter anhållna för ett misshandelsfall på Östra Ågatan i Uppsala där två offer fick föras till sjukhus och en annan man anhölls för en tidigare misshandel på McDonalds. Men ingen person ska ha blivit allvarligt skadad.

Två kvinnor har anmält att de har blivit våldtagna.
- Vi har säkrat de spår som gick att säkra, men i övrigt inte kommit längre där, säger Torsten Hemlin, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

Ett par personrån har rapporterats in under kvällen och natten. En 14-årig pojke blev vid 22-tiden på kvällen rånad på sin mobiltelefon av ett grupp andra ungdomar utanför Stordammsskolan i Sävja. Och en man i 25-årsåldern ska ha blivit överfallen och misshandlad på Sernanders väg varefter gärningsmännen försvann med den mobiltelefon han hade tappat i tumultet.

Vidare har man rapporterat 12 personer misstänkta för rattfylleri inklusive några misstänkta drograttfyllerister. En man greps dessutom mellan Vassunda och Knivsta, misstänkt för bilstöld. Efter förhör släpptes han men brottsmisstanken kvarstår.
- Det har varit ett jobbigt dygn, sammanfattar Torsten Hemlin.

Även räddningstjänsten har hållits sysselsatt under natten med att släcka ner brasor i parker. Den har även hunnit släcka en mindre soprumsbrand i Stenhagen och en containerbrand på Köpenhamnsgatan.

Av: Per Johansson/Jon Velander

Bäcklösa. Alla jätteekar vid Genetiska trädgården sparas i det senaste byggförslaget.  Bild: Annika af Klercker
Foto: Annika af KlerckerAlla jätteekar vid Genetiska trädgården sparas i det senaste byggförslaget.

"Gör besökspark av Genetiska"

Bild: Sven-Olof Ahlgren
Foto: Sven-Olof Ahlgren "Speakers corner" dit det är tänkt att flyttas på Gågatan

Folktom talarstol får ny chans

Polis på plats i korsningen Geijersgatan -Götgatan. Bild: Johanna Sten
Foto: Johanna StenPolis på plats i korsningen Geijersgatan - Götgatan.

Misstänkt bomb var "cache"

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »