Publicerad: 2013-01-30 03:13, senaste uppdaterad: 2013-02-11 11:02
Läs upp
Laddar...

Ännu ingen gripen för skott mot 18-åring

Vid 09-tiden på onsdagsförmiddagen hade ännu ingen gripits för skottet mot en 18-åring i Valsätra under natten. Det är den andra liknande skjutningen på tre dagar och den tredje sedan nyår.

18-åringen sköts i benet vid 01-tiden av en okänd gärningsman utanför en portuppgång på Bandstolsvägen. Han fördes med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala. 18-åringen var vid medvetande och hans tillstånd bedöms inte som livshotande, enligt polisen.

På onsdagseftermiddagen hade ännu inte någon gripits misstänkt för skottet i Valsätra.
- Det har inte gått att höra 18-åringen ännu och han ska opereras i dag, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vuid Uppsalapolisen, på onsdagsförmiddagen.

Detta var den andra gången på tre dygn som en person sköts i benet i Valsätra/Gottsundaområdet.  Natten till söndags sköts en man i 20-årsåldern i benet på Stenhammars väg.
- Förhören med honom har inte gett så mycket. Det är väl så att han inte är så pigg på att medverka, säger Lisa Sannervik.

På nyårsdagens kväll sköts en 17-åring i benet och fördes till Akademiska sjukhuset. Enligt de första uppgifterna skulle händelsen ha ägt rum i Eriksberg, men polisen har ännu inte lyckats lokalisera platsen. En person har suttit häktad misstänkt för skottet mot 17-åringen, men är släppt. Han är dock fortfarande misstänkt för grov misshandel.
 - Om det finns något samband mellan skjutningarna vet vi ännu inte, det kan vi bara spekulera kring, men hur vi spekulerar kan vi inte gå ut med i nuläget, säger Lisa Sannervik.

De båda skottskadade personerna är kända av polisen sedan tidigare.
- Inte för någon grov kriminalitet  men de dyker upp här och där vid olika kontroller, säger Lisa Sannervik.

 

 

 

Av: Åke Ripenberg, unt.se

Änderna blockerade trafiken på Västra Ågatan. Bild: Börje Samuelsson
Foto: Börje Samuelsson/LäsarbildÄnderna blockerade trafiken på Västra Ågatan.

Änder skapade mindre trafikkaos

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »