Publicerad: 2013-01-30 03:13, senaste uppdaterad: 2013-02-11 11:02
Läs upp
Laddar...

Ännu ingen gripen för skott mot 18-åring

Vid 09-tiden på onsdagsförmiddagen hade ännu ingen gripits för skottet mot en 18-åring i Valsätra under natten. Det är den andra liknande skjutningen på tre dagar och den tredje sedan nyår.

18-åringen sköts i benet vid 01-tiden av en okänd gärningsman utanför en portuppgång på Bandstolsvägen. Han fördes med ambulans till Akademiska sjukhuset i Uppsala. 18-åringen var vid medvetande och hans tillstånd bedöms inte som livshotande, enligt polisen.

På onsdagseftermiddagen hade ännu inte någon gripits misstänkt för skottet i Valsätra.
- Det har inte gått att höra 18-åringen ännu och han ska opereras i dag, säger Lisa Sannervik, presstalesperson vuid Uppsalapolisen, på onsdagsförmiddagen.

Detta var den andra gången på tre dygn som en person sköts i benet i Valsätra/Gottsundaområdet.  Natten till söndags sköts en man i 20-årsåldern i benet på Stenhammars väg.
- Förhören med honom har inte gett så mycket. Det är väl så att han inte är så pigg på att medverka, säger Lisa Sannervik.

På nyårsdagens kväll sköts en 17-åring i benet och fördes till Akademiska sjukhuset. Enligt de första uppgifterna skulle händelsen ha ägt rum i Eriksberg, men polisen har ännu inte lyckats lokalisera platsen. En person har suttit häktad misstänkt för skottet mot 17-åringen, men är släppt. Han är dock fortfarande misstänkt för grov misshandel.
 - Om det finns något samband mellan skjutningarna vet vi ännu inte, det kan vi bara spekulera kring, men hur vi spekulerar kan vi inte gå ut med i nuläget, säger Lisa Sannervik.

De båda skottskadade personerna är kända av polisen sedan tidigare.
- Inte för någon grov kriminalitet  men de dyker upp här och där vid olika kontroller, säger Lisa Sannervik.

 

 

 

Av: Åke Ripenberg, unt.se

Polis på plats i korsningen Geijersgatan -Götgatan. Bild: Johanna Sten
Foto: Johanna StenPolis på plats i korsningen Geijersgatan - Götgatan.

Misstänkt bomb var "cache"

SISTA APRIL 2014
Valborg i Uppsala. Champagegalopp på Snerikes nation 2013.  Bild: Tor Johnsson/arkiv
Foto: Tor Johnsson/arkivValborg i Uppsala. Champagegalopp på Snerikes nation 2013.

Risk för extra blöt valborg

Arrangörerna från UTN hade byggt en stor plastanka. Fr.v. Johan Thorell, Emma Borg, Fredkrik Laurén, Sebastian Borg och Kristoffer Thorin. Bild: Michaela Hasanovic
Foto: Michaela HasanovicArrangörerna från UTN. Fr.v. Johan Thorell, Emma Borg, Fredkrik Laurén, Sebastian Borg och Kristoffer Thorin.

Ankor i olika former på Ankdagen

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »