Publicerad: 2012-09-08 09:00, senaste uppdaterad: 2013-02-01 21:02
Läs upp

Dags igen för ny toppchef

Fem chefer på fyra år. Att vara ställföreträdande generaldirektör på Läkemedelsverket i Uppsala verkar inte vara något för den som vill ha kontinuitet. Bengt Wittgren är den senaste i raden som får titeln.

UNT har i flera artiklar rapporterat om omorganisationer i Läkemedelsverkets ledning och stor personalomsättning i ledningsgruppen.
Nu är nya förändringar här. Från och med september leds myndigheten förutom av sin generaldirektör Christina Åkerman av vad som kallas en interimsorganisation, där fyra direktörer ansvarar för fyra olika områden av Läkemedelsverkets verksamhet. Samtidigt byts också ställföreträdande generaldirektör när Bengt Wittgren ersätter Enrique Arias, som haft positionen i bara ett år.

Före honom innehades titeln av Christian Ifvarsson, som efter sin sorti hårt kritiserat Christina Åkermans sätt att styra myndigheten. Det gäller inte minst de ständiga förändringarna i ledningen som enligt honom markant försvårade ett långsiktigt arbete. Men det här bytet var välplanerat och ett initiativ från den avgående Enrique Arias själv, säger han.
– Jag får mer ansvar för vår förvaltning och ekonomi nu och har bett om detta. En ställföreträdande generaldirektör ska kunna fokusera mer på våra kärnverksamheter, men det hinner inte jag med, säger Enrique Arias.
Omorganisationerna inom myndigheten lär fortsätta. Enrique Arias är nämligen ordförande i OUG, Organisationsutvecklingsgruppen, som sägs arbeta mot målet Läkemedelsverket 3.0.

I en anonym skrivelse från flera chefer, som UNT berättade om i våras, får de ständiga omorganisationer i ledningen som Christina Åkerman initierat hård kritik. Enrique Arias tycker att förändringarna är bra för myndigheten.
– Det kan se ut som om vi bara förändrar hela tiden, men det här gör oss starkare och mer attraktiva och vi förväntar oss att det bidrar till bättre hälsa i landet.

 

Av: Niklas Skeri niklas.skeri@unt.se

bussattack
Hur vill du se din gågata?
Osteologerna Ove och Evy Persson unddersöker skelettet av en ung kvinna under utgrävningar i Ajvide på Gotland 1983. Det är bland annat benrester från dessa utgrävningar som nu undeersökts med avancerad genteknik.  Bild: Göran Burenhult
Foto: Göran BurenhultOsteologerna Ove och Evy Persson undersöker ett kvinnoskelett.

Genanalys besvarar historisk tvist

Frigolitbeströdda. Med frigolitspån i hår och kläder försöker fr v Camilla Frösegård, Ida Eriksson och Julia Frohn sätta ihop delarna till sin farkost som ska bli en svart krokodil. Själva ska de klä ut sig till Batman när det blir allvar av. Bild: Tomas Lundin
Foto: Tomas Lundin Camilla Frösegård, Ida Eriksson och Julia Frohn sätta ihop delarna till sin farkost.

Farkostbyggandet i gång

Nina Lagh, landstingsråd, (M) tog första skoptaget. Bild: Nina Leijonhufvud
Foto: Nina LeijonhufvudNina Lagh, landstingsråd, (M) tog första skoptaget.

Första spadtaget för Ackisbygge

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »