Publicerad: 2013-01-31 11:03, senaste uppdaterad: 2013-01-31 12:01
Läs upp

Dom för sexchatt fastställs

Hovrätten fastställer domen på tre års fängelse för en 27-årig man från Uppsala som haft sexkontakter på nätet med en stor mängd flickor och förmått flera av dem att utföra sexuella handlingar.

Svea hovrätt fäller mannen på ytterligare några av åtalspunkterna men gör ingen ändring av påföljden. Mannen ska betala drygt 400 000 kronor i skadestånd till de drabbade flickorna.

I februari förra året slog polisen till mot 27-åringens lägenhet i Uppsala och hittade stora mängder barnporrmaterial samt hundratals nätadresser som misstänktes gå till unga flickor som mannen haft kontakt med i sexuellt syfte. För att spåra flickorna skickade polisen 200 brev till vårdnadshavare och 1 600 mejl till adresser som hittades vid tillslaget. Totalt 58 flickor var sedan målsägande i den 20 dagar långa rättegången i Uppsala tingsrätt, som hölls bakom stängda dörrar för att skydda flickornas identitet.

27-åringen har hela tiden förnekat att han legat bakom kontakterna med flickorna och hävdat att någon annan måste ha kommit över hans dator. Tingsrätten trodde honom inte och dömde mannen för bland annat grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, grovt barnpornografibrott och sexuellt övergrepp mot barn. Enligt rätten hade mannen bland annat förmått flickorna att delta i avancerade handlingar framför sina webbkameror, som varit särskilt kränkande. I 49 fall dömdes mannen för sexuellt ofredande. Både 27-åringen och åklagarna överklagade tingsrättens dom.

Av: unt.se

Änderna blockerade trafiken på Västra Ågatan. Bild: Börje Samuelsson
Foto: Börje Samuelsson/LäsarbildÄnderna blockerade trafiken på Västra Ågatan.

Änder skapade mindre trafikkaos

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »