Publicerad: 2012-03-14 16:38, senaste uppdaterad: 2012-03-15 13:03
Läs upp

Döms för sexövergrepp mot barn

En man i 40-årsåldern döms till fängelse för en lång rad sexuella övergrepp mot sin sambos dotter, en flicka som vid brottstillfällena var under 15 år.

Mannen ska under minst ett års tid ha haft en stor mängd samlag med flickan, tills han avslöjades av sin sambo som börjat fatta misstankar. Han har också tagit nakenbilder och filmsekvenser av flickan, inspelningar som hittades när polisen undersökte hans mobiltelefon.

Mannen har bara erkänt ett par av övergreppen, men hade i förhören svårt att minnas exakt vad som skett. Tingsrätten anser att hans berättelse har lågt bevisvärde medan flickan bedöms som trovärdig. Hennes berättelse stöds dessutom av teknisk bevisning, som mobilbilderna och dna-spår.

 Mannen döms nu för våldtäkt mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering och barnporrbrott. Påföljden blir fängelse i fyra år och åtta månader.
Enligt tingsrätten har flickan utsatts för upprepade och allvarliga kränkningar och gärningsmannen döms därför även att betala skadestånd på 350 000 kronor till henne.

Av: Ola Lindqvist ola.lindqvist@unt.se

Hasse och Britt-Marie Löv pyntar traditionsenligt Blåkullavägen med färgglada fjädrar. Bild: Michaela Hasanovic
Foto: Michaela HasanovicHasse och Britt-Marie Löv pyntar traditionsenligt Blåkullavägen med färgglada fjädrar.

Är detta Upplands
mesta påskgata?

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »